השתלמויות מקצועיות >> סודות המטבח הערבי
 

סודות המטבח הערבי- ישן לצד חדש

 

בהנחיית נוף עתאמנה- זוכת התוכנית ׳מאסטר שף׳

מסלול בוקר

סדרה של חמישה מפגשים בנושאי המטבח הערבי השאמי, בו נלמד את היסודות ועמודי התווך של בישול שאמי, גרסאות מודרניות, שימוש בחומרי גלם ושיטות בישול מגוונות, הגשה ופרזנטציה קלאסית לצד מודרנית ושילובי טעמים, תיבול וצבעים .

שיעור 1- 8.5.17- יום ב׳- 9:30-15:30- מזה ופתיחים: קובנייה, קובה מטוגנת, כרובית בטחינה, סלט חצילים בטחינה, סלט חצילים ועגבניות, סלט חצילים ורימונים, מחמרה (פטה אגוזים ופלפלים), בטאטא חארה (סלט תפוחי אדמה ושום חם), סלט תפוחי אדמה ויוגורט, פול ירוק בשמן זית, פתת אלחומוס, תבולה זוקיני ואספרגוס, פתוש מודרני, סלט קישואים ויוגורט, לבנה אגוזים, לבנה בורגול, דוקה (דואאה) סורית, קראס עג'ה (קציצות כרובית).

 

שיעור 2- 15.5.17- יום ב׳- 9:30-15:30- בצקים, מאפים וכיסונים: שישברק, פטאייר תרד, מועג'נאת, ספיחה בעלבקייה, ספיחה נאבולסיה, פיתה קלאסית ׳פטנט׳ ב-10 דקות, לאפה, עראייס, מנתי.

שיעור 3 - 22.5.17- יום ב׳- 9:30-15:30-ממולאים: עלי גפן בסגנון סורי וכוויתי, עלי כרוב ממולאים באורז ובשר ברוטב שום ולימון, קישואים עם בורגול ובשר ברוטב עגבניות ונענע, קישואים ממולאים בבשר במרק יוגורט, בצל ממולא בפריקה, חצילים ממולאים בבשר ברוטב טחינה.

שיעור 4- 29.5.17- יום ב׳- 9:30-15:30- מנות עיקריות קלאסיות ותוספות: מקלובה, מסח'ן, סיאדייה- מקלובה דגים, קבב חלבי, שוק טלה ממולאת בפריקה, כפתה טלה (סינייה) טחינה ופול ירוק. תוספות: מג'דרה, בורגול אדום, פריקה ופטריות.

שיעור 5- 5.6.17- יום ב׳- 9:30-15:30- מתוקים וקינוחים: כנאפה, קטאייף עסאפירי, קטאייף אגוזים, כנאפה סולת, מעמול, קעק אלעיד (מעמול קמח), בראזק (עוגיות שומשום ופיסטוק), בקלאווה, בסבוסה, מדלוקה (שכבת סולת מבושלת מעליה מלבי והרבה אגוזים), לילות בירות, מלאבי היביסקוס. 

מחיר הקורס

לחמשת המפגשים (לא ניתן להירשם לשיעור אחד):
לתלמידי עושים בישול: 2990 ₪
לתלמידי חוץ: 3290 ₪

 

 

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי