מתכונים >> מרק חרירה חגיגי
 

מרק חרירה חגיגי

עשיר, מפנק, מנחם

 

החומרים ל-12 מנות:

 

 

2 בצלים סגולים גדולים, פרוסים לטבעות 

2 שיני שום כתושות

1/2 כרישה, פרוסה לטבעות

1 גזר, חתוך לחצאי טבעות

שמן קנולה לטיגון 

1/2 שורש סלרי, חתוך לקוביות 

1/2 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות

1 כפית כורכום 

1 כפית פלפל שחור 

1/2 כפית קינמון 

1 כפית חוואיג׳ למרק

2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות

200 גרם חומוס, מושרה במים ל-12 שעות ומבושל לריכוך 

150 גרם עדשים שחורות, מושרות 20 דקות 

כ- 2 ליטר מים/ציר עוף/ציר ירקות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1/2 בטטה חתוכה לקוביות

30 גרם קמח 

250 מ"ל מים 

עלים מענפי שורש הסלרי, קצוצים 

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס

1 צרור כוסברה, קצוץ גס 

1 צרור שמיר, קצוץ

5-6 עלי מנגולד, קצוצים

50 גרם ספגטי , שבור

 

2 כפיות מלח 

מיץ מ-2 לימונים

 

אופן ההכנה:

 

 

בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים בצל, שום, כרישה, שורשים להזהבה.

מוסיפים תבלינים, מערבבים ומטגנים 3 דקות. 

מוסיפים עגבניות ומבשלים 2 דקות. מוסיפים חומוס, עדשים ומים. מוסיפים תפוח אדמה ובטטה ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-40 דקות.

מדללים קמח בכוס מים ובוחשים לתוך המרק. מבשלים 15 דקות ומערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות המרק לתחתית.

מוסיפים עשבי תיבול וירק, ספגטי ומלח ומבשלים 15 דקות. 

מוסיפים מיץ לימון ומבשלים 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

 
 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי