מתכונים >> מרק קרם חצילים

מרק קרם חצילים וקציפת פפריקה מעושנת


החומרים ל-8 מנות:



 


2 חצילים

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קלופות

1/3 כוס שמן זית

50 גר' חמאה

½ כוס יין לבן

¾ ליטר חלב

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

100 מ"ל שמנת מתוקה


לקציפה

מיכל שמנת מתוקה

קורט מלח

כפית פפריקה מעושנת

 



אופן ההכנה:



 

  • עוטפים את החצילים בנייר כסף ושורפים על להבה חשופה או בתנור. מצננים ומוציאים את התוכן.
  • מאדים בצל ושום בשמן זית וחמאה, מוסיפים את תוכן החצילים, יין לבן ומאדים 5 דקות.
  • וסיפים חלב ותיבול ומבשלים 15 דקות.
  • מוסיפים שמנת מתוקה ומרסקים את המרק למרקם אחיד וחלק.
  • מסננים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • לקציפה: מקציפים את השמנת עם התבלינים לקצפת רכה.
  • מוזגים מהמרק החם לכוסות הגשה ומעטרים בקציפה.

 


 

 לסרטון המציג את אופן הכנת המרק , לחץ כאן

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי