מתכונים >> עוגת דבש ושוקולד חגיגית
 

עוגת דבש ושוקולד חגיגית 

 

החומרים לשתי תבניות בקוטר 18-20 ס"מ:

 

 

100 גרם חמאה רכה

100 גרם שמן קנולה

250 גרם סוכר חום

120 גרם דבש

כפית משחת וניל

 

100 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שמנת חמוצה

4 ביצים

 

150 גרם שוקולד מריר, מומס

5 גרם מלח

340 גרם קמח 

10 גרם אבקת אפייה

 

למילוי-

100 גרם סוכר חום

כף קינמון

150 גרם שוקולד קצוץ

 

לציפוי-

250 גרם שוקולד מריר

125 גרם שמנת מתוקה

30 גרם גלוקוזה

 

 

 
   

אופן ההכנה:

 

 

 

•משמנים את התבניות בחמאה רכה ומקמחים.

•במיקסר מצויד בוו גיטרה מקציפים חמאה, שמן, סוכר, דבש ווניל עד קבלת תערובת אוורירית, בערך 5 דקות.

•מנפים את כל החומרים היבשים.

•מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה, תוך הקצפה מתמדת.

•מוסיפים את השוקולד המומס והחומרים היבשים ומטמיעים היטב בתערובת.

•מחממים תנור לחום של 160 מעלות, יוצקים מחצית מהבלילה לתבניות האפיה, מפזרים את תערובת המלית ויוצקים מעל את יתרת התערובת. אופים 40-50 דקות, עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים.

•לציפוי- ממיסים את כל החומרים בקערה מעל באן מארי. מצפים את העוגה הקרה בציפוי, מצננים ומגישים.

 

 

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי