מתכונים >> מתכונים לפסח
 

מתכונים חגיגיים במיוחד לפסח

 

‏סלמון בכבישה מהירה מוגש עם סלסה פיקנטית

החומרים:
2 ק"ג פילה סלמון, נקי מעור, שומן ועצמות
לכבישה מהירה-
1 יח' פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
כף גרגרי כוסברה שלמים
עלים מ-4 ענפי טימין טרי
300 מ"ל חומץ
300 מ"ל מים
80 גרם סוכר
20 גרם מלח
צרור עלי שמיר טריים, קצוצים
לסלסה-
סלסילת תותים, שטויפם וחתוכים לקוביות
4 יחידות אבוקדו, בשל, קלוף וחתוך לקוביות
2 בצלים סגולים, קצוצים
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
1/2 כפית טוגראשי
2 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
צרור עירית, קצוצה
מלח

שקדים קלויים להגשה

 

אופן ההכנה:
חותכים את הסלמון הנקי לרצועות ברוחב 4X4. מניחים בכלי מלבני עמוק. מפזרים מעל את השמיר.
לכבישה- מניחים את כל חומרי הכבישה, למעט השמיר, בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים מעל הסלמון שבתבנית. מניחים לעמוד מכוסה בטמפרטורת החדר לשעתיים.
לסלסה- מערבבים את כל החומרים ומשהים לשעה. טועמים ומתקנים תיבול.
להגשה- פורסים את הסלמון לפרוסות מרובעות דקות. מניחים מהסלסה על צלחת, מניחים מעל מהסלמון הכבוש ומעטרים בשקדים קלויים.

 

מרק עגבניות חרוכות ונתחי עוף
החומרים:
3 ק"ג עגבניות, חצויות
3 בצלים, קלופים וחצויים
10 שיני שום,קלופות
4 כפות שמן זית
עלים מ-5 ענפי טימין
מלח גס
פלפל שחור גרוס

2 ליטר ציר עוף
400 גרם קרם קוקוס
עלים מ-10 גבעולי נענע טרייה
מלח, פלפל שחור, סוכר

לעוף
1 פרפר חזה עוף, פרוס לרוחב
כפית משחת קארי
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור
מעט שמן קנולה

נבטי חמניה לקישוט

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
מניחים את העגבניות, הבצלים והשום על מגש אפיה מרופד בניר אפיה. מתבלים בשמן זית, טימין, מלח ופלפל. צולים את הירקות להשחמה, כחצי שעה. מוציאים ומצננים מעט.
לעוף- מתבלים את חזה העוף בתיבול. שומרים בקירור.
טוחנים את הירקות עם מעט מהציר עם הנענע במעבד מזון ומסננים לסיר נקי. מוסיפים את יתרת הציר וקרם הקוקוס. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול.
צורבים את חזה העוף 3 דקות מכל צד על מחבת משומנת קלות. פורסים לרצועות ומניחים במרכז צלחת ההגשה. יוצקים סביב את המרק ומעטרים בנבטי חמניה.

 

 

נתחוני בקר בבישול ארוך עם קרמל תפוחים וצ'ילי

החומרים:
1 נתח צלי כתף (פולקה) במשקל 2 ק"ג
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית

2 בצלים, פרוסים לחצאי טבעות
4 גזרים, חתוכים לבטון
6 שיני שום פרוסות
שורש סלרי, חתוך לבטון

לקרמל תפוחים-
200 גרם סוכר
1 ליטר מיץ תפוחים
1/2 ליטר ציר בקר
מלח, פלפל שחור גרוס

4 תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לשמיניות

צרור עלי נענע, קצוצים גס

 

אופן ההכנה:
לבשר- מחמים היטב סיר רחב עם שמן זית. פורסים את הנתח לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מתבלים היטב וצורבים בשמן החם להזהבה. מוציאים החוצה ומסיימים כך את כל הנתחים.
באותו סיר, מטגנים את הירקות להזהבה קלה. מוציאים לקערה ושומרים חם.
חותכים את פרוסות הבקר לנתחוני בעובי 1.5 ס"מ.
לקרמל- באותו סיר מכינים קרמל מהסוכר, בנפרד מרתיחים את מיץ התפוחים. פותחים את הקרמל עם המיץ החם ומוסיפים את שאר החומרים. מוסיפים גם את הבשר והירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי תוך ערבוב עדין. 1/2 שעה לפני תום הבישול מוסיפים את התפוחים.
לקראת סוף הבישול, פותחים את המכסה ומגבירים את הלהבה על מנת לצמצם את הרוטב.
מתקנים תיבול ומעטרים בעלי נענע טרייה.

 

 

שוקי עוף שחומים עם ירקות אביביים וסילאן טרופי

החומרים:
22 שוקי עוף, נטולי עקב
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

20 שיני שום קצוצות דק
2 ענפי מרווה
4 כפות סילאן
מלח, פלפל שחור גרוס
200 גרם יין לבן
200 גרם מחית פסיפלורה
200 גרם מחית מנגו
200 גרם מחית אננס
1/2 ליטר ציר עוף
4 ארטישוק טרי, נקי וחתוך לשישיות

1/2 ק"ג פול טרי, קלוף ונטול ציפה
1/2 ק"ג אפונה טרייה, קלופה

 


אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר רחב. מתבלים את העוף וצורבים להשחמה מכל הכיוונים. מניחים בצד.
באותו סיר, מגנים קלות את השום והמרווה. מוסיפים מיד את הסילאן ומחיות הפרי. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הציר והארטישוק. מחזירים את העוף, מתקנים תיבול ומבשלים שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 
מסירים את המכסה וממשיכים לצלות עוד 15-20 דקות, להזהבה.
מחזירים את הסיר לכיריים ומוסיפים את הפול והאפונה מרתיחים 5 דקות. מתקנים תיבול ומגישים.

 

כרישה מזוגגת ביין לבן וטימין


החומרים:
5 כרישות, ללא החלק הירוק המפוצל, שטופות היטב
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
עלים מ-10 ענפי טימין
לזיגוג-
100 גרם סילאן
300 גרם יין לבן
מיץ מלימון אחד
500 גרם ציר עוף
מלח, פלפל שחור גרוס

 

 


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
חותכים את הכרישה לקטעים בעובי 5 ס"מ ומתבלים במלח, פלפל וטימין. מסדרים את הכרישה בתבנית עמוקה כשצד החתך פונה מעלה.
לזיגוג- מרתיחים את כל המרכיבים בסיר קטן ויוצקים על הכרישה שבתבנית. מכסים בניייר אפיה ובנייר כסף ואופים שעה .
מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד לזיגוג והזהבה מלאים.
מגישים חם, פושר או קר.

 

 

תפוחי אדמה ובצל אפויים בקארי וקוקוס

החומרים:
2.5 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 ק"ג בצלצלי פנינה טריים, קלופים

לתיבול
1 מיכל קרם קוקוס
כף משחת קארי
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
6 שיני שום כתושות
4 כפות רוטב סויה
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות סוכר חום
2 יח' לפל צ'ילי, קצוץ
מלח

צרור עלי כוסברה

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה רחבה את כל מרכיבי התיבול.
מוסיפים את תפוחי האדמה והבצלים אל הקערה ומערבבים.
מעבירים לתבנית תנור עמוקה, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף וצולים כשעה או לריכוך מלא של הירקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות לזהבה.
מגישים עם עלי כוסברה טריים פזורים מעל.

 


אורז בסמטי ופטריות יער בציר מעודן

המצרכים:
לציר המעודן-
1.8 ליטר ציר עוף 
1/2 כפית מוסקט טחון
4 יח' פלפל אנגלי שלם
4 עלי דפנה
3 יח' ציפורן שלם
1 מקל קינמון
כף גרגרי כוסברה יבשים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

1 ק"ג אורז בסמטי
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 סלסילת פטריות פורטובלו, קצוצות דק
6 פטריות שיטאקי, שרויות במים וקצוצות דק

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:
מרתיחים את ציר העוף ותבלינים. מבשלים 20 דקות ומסננים. שומרים חם.
בנפרד, בסיר רחב מחממים שמן זית, מאדים בצל ושום כתוש עד הזהבה עדינה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים.
מוסיפים אורז ומטגנים 3-5 דקות, עד אשר האורז חם למגע.
מוסיפים נוזל רותח לאורז, מביאים שוב לרתיחה, מתבלים ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות. יש להקפיד לא לפתוח את הסיר במהלך הבישול.
מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 10 דקות. 
פותחים את המכסה, מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים.

 

 


סלט סלק צלוי ברוטב ויניגרט סויה ודבש
החומרים:

6 יחידות סלק, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב-
2 כפות חרדל דיז'ון
4 שיני שום 
3 כפות דבש
100 גרם רוטב סויה
150 גרם חומץ אורז
200 גרם שמן זית
100 גרן שמן קנולה
מלח, פלפל גרוס
להגשה-
צרור בצל ירוק, פרוס לטבעות
150 גרם פקאן מסוכר, קצוץ גס


אופן ההכנה:
מערבבים את קוביות הסלק עם שמן ותבלינים ואופים מכוסה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה. מצננים.
לרוטב- מניחים את כל החומרים במד ליטר וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. לפני ההגשה מערבבים את הסלק והרוטב, מוסיפים פקאנים קצוצים ובצל ירוק ומגישים.


סלט כרוב בשני צבעים ברוטב טחינת בוטנים
החומרים:

1/2 כרוב לבן, חתוך לשערות דקות
1 כרוב אדום קטן, חתוך לשערות
150 גרם בוטנים קלויים, קצוצים דק
2 תפוחים מסוג גרני סמית, חתוכים לז'וליין
לרוטב
200 גרם טחינה גולמית
150 גרם חמאת בוטנים
80 גרם סילאן
6 שיני שום כתושות
100 גרם חומץ
מיץ מ-2 לימונים
200 גרם שמן זית
100 גרם מים
מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
לרוטב- טוחנים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט.
הרכבה- מערבבים את הכרובים עם הבוטנים והתוחים ומערבבים עם הרוטב.


חיתוכיות תפוחים ודקואז פיסטוק

החומרים לתבנית 20X20 ס"מ

לבצק-
80 גרם קורנפלור
100 גרם עמילן אורז
80 גרם פיסטוק
15 גרם משחת פיסטוק
80 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
30 גרם חלבון
למילוי-
3 תפוחי עץ מזן גרני סמית
מיץ מלימון אחד
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
50 גרם צימוקים
3 גרם קינמון
קורט מלח
למרנג פיסטוק-
100 גרם אבקת סוכר
20 גרם קורנפלור 
80 גרם פיסטוקים טחונים דק
100 גרם חלבונים
100 גרם סוכר


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 
לבצק- במעבד מזון טוחנים את כל החומרים היבשים והאגוזים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה הקרה  ומשחת הפיסטוק ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלבון ומעבדים לפירורים לחים. עוטפים ומצננים ל-1/2 שעה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ, דוקרים היטב ומרפדים תבנית 20X20 ס"מ. מקפיאים. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 
אופים 20 דקות, עד הזהבה חלקית. חותכים מיד עם המסגרת ומצננים.
למילוי תפוחים- קולפים ומגלענים את התפוחים, חותכים לקוביות ומשרים בלימון. מחממים ווק וממיסים חמאה וסוכר ליצירת קרמל עדין. מוסיפים תפוחים צימוקים, קינמון ומלח ומבשלים כ- 10 דקות. מצננים ומסננים היטב. מניחים על תחתית הבצק.
למרנג פיסטוק- טוחנים פיסטוק, אבקת סוכר וקורנפלור לאבקה אחידה. מנפים. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוכם את שאר החומרים. מזלפים על גבי העוגה בעזרת שק זילוף מצויד בצנתר חלק (או מורחים בעדינת בעזרת פלטה מדורגת).
אופים כ-25 דקות עד הזהבה קלה.
מצננים ומאבקים באבקת סוכר.

 
 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי