מתכונים >> אורז עם תרד וזעפרן

אורז פילאף עם תרד וזעפרן


החומרים:

500 גר' אורז פרסי

1 בצל גדול קצוץ דק

1 גזר, חתוך לקוביות

2 ענפי סלרי, קצוצים

1 פלפל אדום, קצוץ

שמן זית לטיגון

3 שיני שום כתושות

400 גרם תרד קצוץ (אפשר סנפרוסט)

750 מ"ל ציר עוף 

1/2 גרם זעפרן

אגוז מוסקט טחון

2 יח' פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

1 יח' ציפורן שלם

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


2 לימונים חתוכים לשמיניות



אופן ההכנה:


 

  1. מרתיחים את ציר העוף והזעפרן.
  2. מחממים שמן זית, מאדים בצל, גזר, פלפל, סלרי ושום כתוש עד הזהבה עדינה.
  3. מוסיפים אורז ולטגן 3-5 דקות, עד אשר האורז חם למגע. מוסיפים תרד קצוץ ולטגן דקותיים.
  4. מוסיפים נוזל רותח לאורז, מביאים שוב לרתיחה, מתבלים ומכסים. מנמיכים ומבשלים 18 דקות על להבה נמוכה מאוד. מקפידים לא לפתוח את הסיר במהלך הבישול.
  5. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 10 דקות
  6. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים עם פלחי לימון.




 


 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי