מתכונים >> עוגת גבינה ופירורים אפויה
 

עוגת גבינה ופירורים אפויה

החומרים לתבנית ריבוע 20X20 ס״מ:

 

 

מצרכים לבצק:

300 גרם קמח

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

5 גרם אבקת אפייה

1 ביצה

למילוי:

200 גרם סוכר

3 ביצים

300 גרם גבינה לבנה 5% שומן

200 גרם שמנת חמוצה

30 גרם קורנפלור

80 גרם צימוקים בהירים

כפית משחת וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

 

 

  • לבצק: מניחים את כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון ומעבדים לקבלת פירורים דקים.
  • מוסיפים ביצה ומעבדים לקבלת פירורי בצק לחים.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים: 1/3+2/3. עוטפים כל אחד מהם ומניחים בקירור לשעה.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מרדדים את 2/3 הבצק לעלה שיכסה את בסיס התבנית ומניחים אותו בתוכה.
  • מחוררים את הבצק ואופים אותו 17 דקות, עד הזהבה.
  • מוציאים ומורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  • למילוי: בקערה רחבה מערבבים סוכר וביצים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • יוצקים אל תבנית האפייה, על הבצק האפוי, ומגררים/מפוררים את 1/3 הבצק הנותר מעל, לכיסוי מלא.
  • מחזירים את העוגה לאפייה של 30 דקות או התייצבות.
  • מצננים.

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי