מתכונים >> סופגניות קלאסיות
 

סופגניות קלאסיות



החומרים ל-25-30 סופגניות
 

 

 

לבצק הבסיסי

1 ק"ג קמח (עדיפות לקמח לחם קשה) 

35 גרם שמרים יבשים

120 גרם סוכר

15 גרם מלח

4 חלמונים

2 ביצים

כ-500 גרם חלב 

200 גרם חמאה רכה

 

למילוי המתוק

ריבה טובה למילוי 

אבקת סוכר עמידה לקישוט

 

 
 

אופן ההכנה:

 

 

 

1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה למיקסר מצויד בוו גיטרה, ולשים כ-7 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 3-4 דקות לקבלת בצק אחיד, רך אך לא דביק. 

2. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.

3. מחלקים את הבצק למנות במשקל 60 גרם (או פחות אם רוצים סופגניות קטנות יותר), ומכדררים על משטח מעט משומן. מניחים על ריבועי נייר אפייה המונחים על תבנית משומנת, מכסים ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח (מעט פחות). 

4. מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 150-160 מעלות. מרימים את הבצק עם ריבוע נייר האפיה, מניחים בזהירות בתוך השמן והופכים, כך שכיפת הסופגנייה תיטגן ראשונה. מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג. 

5. מערבבים את הריבה למרקם רך, מכניסים לשק זילוף מצויד בצנתר וממלאים את הסופגניות. מאבקים באבקת סוכר עמידה.

סופגניות אפויות:

לחלופין, ניתן לאפות את הסופגניות בחום של 180-200 מעלות ל-15 דקות. במקרה הזה כדאי להבריש את הסופגניות בחמאה מומסת לפני האפיה, ולאפות עד להזהבה.

 

 

לסופגניות מלוחות:

מוסיפים לבצק:

2 שיני שום כתושות

עלים מ-5 ענפי טימין

½ כפית פלפל שחור

למלית מלוחה:

200 גרם גבינת עיזים (פרומעז, סנט מור)

80 גרם זיתים שחורים מסוג "קלמטה"

 

 

 

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי