מתכונים >> עוגת מייפל ומרציפן
 

עוגת מייפל ומרציפן 

החומרים לתבנית 30x8 ס"מ:

 

 

מצרכים:

100 גרם מרציפן איכותי

120 גרם ביצים

100 גרם סוכר דמררה

90 גרם חמאה מומסת וחמה

100 גרם סירופ מייפל איכותי

50 גרם קמח

40 גרם קונפלור

3 גרם אבקת אפייה

לקישוט מרציפן:

100 גרם מרציפן איכותי

10 גרם מחית פיסטוק

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

30 גרם שמן קנולה

30 גרם ברס (אגוזי לוז גרוסים ומקורמלים)

 

 

אופן ההכנה:

 

 

 

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • משמנים ומקמחים את תבנית האפייה.
  • במעבד מזון מצוייד בסכין פלדה טוחנים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה ואחידה.
  • מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטחון, כשארובת המכשיר פתוחה, עוד 3 דקות.
  • מזרזפים באיטיות את החמאה המומסת ומבליעים היטב.
  • מוסיפים את המייפל ולאחריו את היבשים. מערבלים לתערובת אחידה.
  • מעבירים אל התבנית ואופים כ-40-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים מעליו.
  • מצננים היטב בקירור ומשחררים מהתבנית.

לקישוט:

  • לשים את המרציפן עם מחית הפיסטוק עד קבלת מרקם אחיד.
  • מחלקים את המרציפן לשלושה חלקים ויוצרים מכל חלק "נחש" בקוטר 1.5 ס"מ ובאורך העוגה.
  • מניחים 2 "נחשים" צמודים על העוגה ומעליהם את ה"נחש" השלישי.

לציפוי:

  • מעל אדים מתיכים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  • מניחים את העוגה על רשת ויוצקים את הזיגוג מעל.
  • ממתינים לייצוב ומעבירים לכלי הגשה.
 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי