מתכונים >> מתכונים לראש השנה
 

מתכונים חגיגיים במיוחד לראש השנה

 

קציצות דגים ברוטב תמרהינדי

 עם איטריות שעועית

 

החומרים ל-15 מנות:

1 ק"ג פילה סלמון, נקי מעור

1 בצל

1 פלפל צ'ילי

120 גרם פירורי לחם

חצי צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

זסט מלימון אחד

5 כפות שמן זית

מלח, פלפל

שומשום שחור

שמן לטיגון עמוק

לרוטב-

1 בצל, קצוץ

מעט חמאה

1 כוס יין לבן

2 כפות ממרח תמרהינדי

3 כפות דבש

3 כפות רוטב סויה

מלח, פלפל שחור טרי

לאיטריות-

1 חב' איטריות שעועית

מים חמים לריכוך

1 צרור בצל ירוק, פרוס דק

מעט סויה

100 גרם שומשום קלוי

מעט שמן זית

מלח, פלפל

 

 

אופן ההכנה:

  • לתערובת הדגים- לטחון את כל המרכיבים במטחנת בשר, לתבל ולהניח לעמוד בקירור כשעה. אם התערובת מוצקה מידי, להוסיף מעט מים קרים. אן התערובת רטובה מידי, להוסיף מעט פירורי לחם.
  • לרוטב- שמים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומצמצמים לקבלת סירופ סמיך.
  • ליצור כדורים מתערובת הדגים, לצפות בשומשום ולטגן בשמן עמוק חם כ-3 דקות. להעביר לנייר סופג.
  • לשעועית- לרכך את השעועית במים חמים ל-15 דקות. לסנן ולהעביר לקערה. להוסיף את שאר המרכיבים ולתבל.
  • להגשה- עורמים מעט מסלט השעועית על צלחת הגשה, מניחים מעל את קציצת הדג ויוצקים מעל וסביב מהרוטב.

 

 

 

 

מרק ירקות שורש לימוני במעטפת בצק

 

החומרים ל-15 מנות:

למרק-

2 יח' בצל קצוץ

1/4 כוס שמן קנולה

4 יח' גזרים חתוכים, לקוביות

1 יח' שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות

1 יח' שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות

2 יח'  פלפל אדום, חתוך לקוביות

2 יח' עגבנייה, חתוכה לקוביות

1/2 כפית פפריקה חריפה

4 כפות קמח

2.5 ליטר ציר עוף

2 ענפי לואיזה/ למון גראס

מיץ מ-2 לימונים

פטרוזיליה לקישוט

מלח, פלפל

 

1 ק"ג בצק מלאווח, מופשר,

ביצה להברשה

 

 

אופן ההכנה:

  • מכינים את המרק-מאדים בצל קצוץ בשמן, מוסיפים  את שאר הירקות, למעט העגבניה, ומטגנים 3 דקות. מפזרים את הקמח מטגנים קלות, מוסיפים פפריקה, בוחשים היטב ומוסיפים ציר עוף. מביאים לרתיחה, ומוסיפים את העגבניה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד לריכוך כל הירקות. מכבים את האש ומוסיפים לואיזה/למון גראס, מתקנים תיבול ושומרים חם.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מרתיחים את המרק ומוזגים לקעריות הגשה.
  • פורשים את בצק המלאווח על משטח עבודה מקומח, קורצים עיגול הגדול יותר מצלחת המרק. מברישים את שולי הקערה בביצה טרופה ומכסים עם עיגול הבצק. מהדקים ומברישים בביצה טרופה. אופים בתנור החם להזהבה ומגישים מיד.

 

 

צלי עוף בערמונים, בצל קונפי, רימונים וג'ינג'ר

 

החומרים ל-15 מנות:

לקונפי-

6 יח' בצל סגול

מעט שמן זית

טימין

100 מ"ל חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור

לעוף-

10 יח' כרעי עוף טרי, מופרדות לשוק וירך

שמן זית לטיגון

מלח, פלפל שחור

6 שיני שום כתושות

כף ג'ינג'ר כבוש, קצוץ

150 גרם סוכר חום

150 מ"ל חומץ

1/2 כוס רכז רימונים

300 גרם ערמונים קלופים

3/4 ליטר ציר עוף

1 רימון טרי, מופרד לגרגרים

צרור בצל ירוק, חתוך לתלתלים

 

 

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצל- קולפים וחותכים את הבצל לרבעים, מעבירים לקערה ומתבלים עם יתרת החומרים. מעבירים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לצלייה של 30 דקות.
  • מכינים את התבשיל- מחממים שמן בסיר רחב, מתבלים את הכרעיים והשוקיים ומטגנים להזהבה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר, מטגנים קלות, מוציאים ושומרים חם. לאותו סיר מוסיפים את הסוכר, יוצרים קרמל ופותחים בעזרת החומץ ורכז הרימונים, מביאים לרתיחה, מחזירים את העוף, השום והג'ינג'ר, מוסיפים ערמונים וציר עוף, מתבלים, מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מידי פעם מטלטלים את הסיר. מוסיפים את הבצלים וממשיכים לבשל עוד 40 דקות. לקראת סוף הבישול ניתן לפתוח את המכסה לצמצום הרוטב.
  • להגשה- מעבירים לכלי הגשה נאה, מפזרים מעל רימונים טריים ותלתלי בצל ירוק.

 

 

תבשיל בורגול, בשרים ופירות מיובשים

 

החומרים ל-15 מנות

שמן זית

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום

500 גרם בשר טלה / בקר טחון

500 גרם בורגול גס, שרוי במים חמים לשעה

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

50 גרם שבבי שקדים קלויים, קצוצים

50 גרם אוכמניות מיובשות

50 גרם משמש מיובש, קצוץ

50 גרם תאנים מיובשות, קצוצות

50 גרם צימוקים

250 מ"ל ציר בקר

מלח, פלפל שחור, מוסקט טחון

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

  • משרים את הבורגול במים חמים לשעה. 
  • מסננים את הבורגול וסוחטים. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ והשום, מוסיפים בשר,  מתבלים ומטגנים קלות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתבלים.
  • מגשים חם.

 

 

 

 

 

סלט תפוחים, דבש ועוף מעושן ברוטב קארי

החומרים ל-15 מנות:

6 יח' תפ"ע מזן גרני סמית

150 גרם פרוסות תפ"ע מיובשות

200 גרם פסטרמה פרגיות בדבש בגוש (לא פרוס)

6 גבעולי סלרי אמריקאי

לרוטב-

4 כפות מיונז

כפית ממרח קארי

כף דבש

מיץ מ-2 לימונים

מלח, פלפל שחור

 

 

אופן ההכנה:

  • קולפים את התפוחים וחותכים לגפרורים עבים במנדולינה. משרים במיץ הלימון.
  • חותכים את הפסטרמה, תפ"ע מיובש וסלרי לגפרורים באותו גודל.
  • מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  • מערבבים את כל המרכיבים לסלט אחיד ומגישים מיד.

 

 

 

 

 

 

מאפינס דבש ופירות יער

החומרים ל-16 מנות:

200 גר' חמאה רכה

250 גר' סוכר חום

150 גרם תרכיז תפוזים

120 גר' דבש

100 מ"ל שמנת מתוקה

4 ביצים

340 גר' קמח עוגה מנופה

5 גר' מלח

10 גר' אבקת אפייה

2 גרם קינמון

100 גרם תערובת פירות יער קפואים

 

 

 

אופן ההכנה:

  • במיקסר עם הגיטרה להקציף חמאה, סוכר ווניל. להקציף עד קבלת תערובת אוורירית, בערך 5 דקות.
  • לנפות את כל החומרים היבשים.
  • לערבב את הביצים, שמנת, תרכיז תפוזים והדבש ולהוסיף בהדרגה לתערובת החמאה, תוך הקצפה מתמדת. להוסיף את החומרים היבשים ולבסוף את פירות היער.
  • לחמם תנור לחום 170 מעלות, לצקת את הבלילה לתבניות מאפינס ולאפות 20-25 דקות, עד אשר סכין הננעץ במרכזן, יוצא לח.

 

 

 

 

פנקוטה תפוחים על קראמבל פיסטוק

החומרים ל-20 מנות:

לפנקוטה-

600 מ"ל שמנת מתוקה

100 מ"ל חלב

250 מ"ל תרכיז תפוחים "סיידר הגליל"

50 גר' סוכר

6 דפי ג'לטין

לבצק-

300 גרם קמח מנופה
מעט מלח
170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

כף גדושה ממרח פיסטוק
150 גרם סוכר 

100 גרם חמאה מומסת

 

כוסות הגשה

 

אופן ההכנה:

  • לפנקוטה- בסיר מביאים לרתיחה שמנת, חלב, תרכיז תפוחים וסוכר. מרככים את דפי הג'לטין או במים קרים, ומוסיפים לתערובת החמה. מסננים את התערובת דרך מסננת עדינה. יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומקררים לשעתיים לפחות.
  • לקראמבל- מחממים את התנור לחום 160 מעלות ומשמנים בחמאה תבניות אישיות לטארט. שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה המומסת, ומעבדים בפולסים רק עד שנוצרים פירורים. מחלקים את הפירורים בין התבניות ויוצקים לכל תבנית כמה טיפות חמאה מומסת שתדביק את הפירורים כך שייווצרו קלתיות. מכניסים לתנור ואופים 12 – 15 דקות.
    מוציאים את הקלתיות מהתנור, משחררים מהתבניות (או מרימים את הרינגים), מהדקים קצת בגב של כף ומצננים. 
  • ההגשה- מניחים את הקראמבל בצלחות הגשה. מניחים מעל את הפנקוטה ומפזרים סביב פיסטוקים קצוצים.
  •  
 

 

 

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי