2 תבניות 18 ס״מ
לאורז-
1 בצל גדול קצוץ דק
100 גרם שמן זית
3 שיני שום כתושות
750 גרם אורז בסמטי
מעט אגוז מוסקט טחון
2 יח' פלפל אנגלי שלם
2 עלי דפנה
1 יח' ציפורן שלם
כף מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 ליטר ציר עוף
100 גרם אמרטו
2 שקיקי חליטת שקדים ואמרטו
2 שקיקי תה ארל גריי
2 תפוחי עץ טריים, חתוכים לקוביות ושרויים במעט מיץ ליים וזסט טרי
לנוגטין-
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם פיסטוק גרוס
100 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
2 חלבונים

אופן ההכנה
לאורז- מרתיחים את ציר העוף וחליטת האמרטו והארל גריי. בסיר רחב מחממים שמן ומאדים בצל ושום כתוש עד הזהבה עדינה. מוסיפים את האורז והתבלינים ומטגנים 3-5 דקות, עד אשר האורז חם למגע.
מוסיפים את הציר המתובל והרותח לאורז, מוסיפים גם את האמרטו, מביאים שוב לרתיחה, מתבלים ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות על להבה נמוכה מאוד. (יש להקפיד לא לפתוח את הסיר במהלך הבישול) מכבים את הלהבה משאירים מכוסה 10 דקות. פותחים את המכסה ומפזרים את התפוחים. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים עם נוגטין מעל.
לנוגטין- מערבבים את כל החומרים ומשטחים על מגש אפיה מרופד בנייר אפייה. אופים כ-15-20 דקות ב-180 מעלות. מצננים ושוברים לפיסות קטנות. שומרים בקופסה אטומה.