6 מנות
1 ק״ג פרגית/חזה עוף, נקייה וחתוכה לפיסות בגודל 3-4 ס״מ
למרינדה-
כפית גרגרי כוסברה
כפית זרעי כמון
מיץ מלימון אחד
3 שיני שום כתושות
30 גרם ג׳ינג׳ר טרי מגורר
1/4 כפית הל טחון
1/2 כפית סוכר
כפית מלח
1/4 כפית שבבי צ'ילי
כפית גראם מסאלה
לרוטב
80 גרם חמאה (שמן קוקוס לכשר)
1 בצל, קצוץ
20 גרם ג׳ינג׳ר קצוץ
כפית גראם מסאלה
2 עלי דפנה
2 תרמילי הל שבורים
1/2 כפית חילבה טחונה
1/2 כפית צ׳ילי גרוס
1/2 כפית כורכום
3/4 כפית מלח
כפית סוכר
מיץ מחצי לימון
700 גרם פסאטה עגבניות
100 גרם שמנת מתוקה (קרם קוקוס לכשר)
להרכבה
30 גרם שמן קנולה
1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים
אורז לבן מאודה

אופן ההכנה
- לעוף- שמים את קוביות העוף בקערה. קולים את גרגרי הכוסברה והכמון, כותשים קלות ומעבירים עם שאר חומרי המרינדה למעבד מזון. טוחנים היטב ומעבירים אל העוף. מעסים את המרינדה אל העוף, מכסים ומשהים לפחות ל-3 שעות, עדיך ל-12 שעות.
- לרוטב- מחממים בסיר רחב חמאה ומזהיבים אותה קלות. מטגנים את הבצל והג׳ינג׳ר. מוסיפים את התבלינים ומטגנים אותם 30 שניות. מוסיפים את הלימון, פסאטה ושמנת מתוקה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב כ-30 דקות, עד אשר הרוטב סמיך מאוד. נפטרים מעלה הדפנה וההל וטוחנים את הרוטב. מסננים לסיר נקי. (עד שלב זה ניתן להכין את הרוטב מספר שעות מראש ולחמם לפני ההגשה)
- סיום והרכבה- מחממים מחבת עם מעט שמן צמחי וצורבים את העוף להשחמה משני הצדדים. מוסיפים את העוף הצלוי אל הרוטב החם, מרתיחים 2-3 דקות נוספות ומוסיפים כוסברה קצוצה.
- מגישים על אורז לבן מאודה.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.