דף בית › מתכונים בוּייקוֹס (עוגיות גבינה בולגריות) כ-100 עוגיות 350 גרם קמח תופח200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות|1 כפית מלח200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת1 ביצה2 חלמוניםלציפוי:ביצה טרופהשומשוםֿפרגקצחזעתרפרמזן מגורר אופן ההכנה מנפים את הקמח והמלח ומניחים במעבד מזון. מוסיפים את יתרת החומרים ומעבדים לבצק אחיד. מצננים במקרר שעה לפחות.מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעלה בעובי 1/2 ס"מ.מברישים את הבצק בביצה הטרופה ומפזרים את הציפוי הנבחר.בעזרת כוס או חותכן עוגיות, קורצים מהבצק את הצורה הרצויה, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות, 25-30 דקות. מצננים ומגישים.