תבנית 20*30 ס''מ
כנכד לסבתא בולגריה {שבישלה מדהים} גדלתי לתוך מעדנים בלקניים מטורפים.
יום בשבוע, כשלסבתא היו כביסות ונקיונות, הוכרז 'יום בלבן'- יום בו הגישו מאכל חלבי. [בדיעבד, הבנתי מאוחר יותר שהיה זה פתרון לארוחה זריזה שלא מצריכה שעות של בישולים] לנו הילדים זו היתה חגיגה. אחת מהכוכבות היתה הבניצה הזו.
את הטעמים של הילדות העירה והחזירה לי לפני עשור רות אוליבר חברתי האהובה.
מכיר ואוהב אותה המון.
הנה, מגיע גם לכם להתענג...
למאפה
1 חבילת דפי פילו (מומלץ שמרית)
100 גרם חמאה מותכת
למילוי
4 ביצים
5 גרם סודה לשתייה
500 גרם יוגורט
3 גרם מלח
50 גרם שמן זית
150 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת לפירורים
150 גרם קשקבל מגורר

אופן ההכנה
- מערבבים את חומרי המלית מלבד הגבינות.
- משמנים את התבנית.
- משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים.
- מרפדים את התבנית המשומנת בשלושה-ארבעה עלים שאותם מברישים בחמאה מומסת, כולל את הדפנות.
- לוקחים עלה פילו וטובלים בתערובת היוגורט לציפוי מלא. 'מקמטים' את העלה הרטוב ומניחים אותו על בסיס העלים שבתבנית
- חוזרים על הפעולה עם שאר עלים ומניחים זה ליד זה על לכיסוי מלא.
- שופכים מעל העלים המקומטים את יתרת הרוטב ומפזרים מעל ובתוך קפלי הבצק פירורי גבינה בולגרית וקשקבל.
- מורחים בחמאה את 2 העלים שנותרו ומכסים את המאפה.
- אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות, עד הזהבה.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.