• דף הבית
  • מתכונים
  • אודות
  • מוסדות וארגונים
  • בלוג
  • צרו קשר

לפרטים: 09-9518868

פייסבוק
ערוץ יוטיוב
טלפון
PHHXCUE
ערוץ יוטיוב
עושים בישול
  • קורס קונדיטוריה
    • קורס קונדיטוריה מורחב
    • קורס ׳סודות האפייה׳- בסיס
    • קורס הרחבה- אפייה
  • קורס בישול
    • קורס בישול מקצועי מורחב
    • קורס "סודות מהמטבח"- בסיס
    • קורס הרחבה- בישול
  • סדנאות
    • סדנאות בישול
    • סדנאות אפייה וקונדיטוריה
  • השתלמויות
    • השתלמויות בישול
    • השתלמויות אפייה וקונדיטוריה
  • ייעוץ קולינארי
    • סדנת ניהול והקמת עסק
    • פתיחת מסעדה / בית קפה
    • השכרת כיתות / סט לצילומים
  • חנות
  • דף הבית
  • צרו קשר
  • קורס קונדיטוריה
  • קורס בישול
  • סדנאות
  • השתלמויות
  • ייעוץ קולינארי
  • מתכונים
  • חנות
  • אודות
  • מוסדות וארגונים
  • בלוג
דף בית › מתכונים › מנות עיקריות

בניצה- מאפה גבינות ופילו בלקני

תבנית 20*30 ס''מ

כנכד לסבתא בולגריה {שבישלה מדהים} גדלתי לתוך מעדנים בלקניים מטורפים.
יום בשבוע, כשלסבתא היו כביסות ונקיונות, הוכרז 'יום בלבן'- יום בו הגישו מאכל חלבי. [בדיעבד, הבנתי מאוחר יותר שהיה זה פתרון לארוחה זריזה שלא מצריכה שעות של בישולים] לנו הילדים זו היתה חגיגה. אחת מהכוכבות היתה הבניצה הזו.
את הטעמים של הילדות העירה והחזירה לי לפני עשור רות אוליבר חברתי האהובה.
מכיר ואוהב אותה המון.
הנה, מגיע גם לכם להתענג...

למאפה
1 חבילת דפי פילו (מומלץ שמרית)
100 גרם חמאה מותכת

למילוי
4 ביצים
5 גרם סודה לשתייה
500 גרם יוגורט
3 גרם מלח
50 גרם שמן זית
150 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת לפירורים
150 גרם קשקבל מגורר



פונדנט שוקולד-נוגט

אופן ההכנה

  • מערבבים את חומרי המלית מלבד הגבינות.
  • משמנים את התבנית.
  • משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים.
  • מרפדים את התבנית המשומנת בשלושה-ארבעה עלים שאותם מברישים בחמאה מומסת, כולל את הדפנות.
  • לוקחים עלה פילו וטובלים בתערובת היוגורט לציפוי מלא. 'מקמטים' את העלה הרטוב ומניחים אותו על בסיס העלים שבתבנית
  • חוזרים על הפעולה עם שאר עלים ומניחים זה ליד זה על לכיסוי מלא.
  • שופכים מעל העלים המקומטים את יתרת הרוטב ומפזרים מעל ובתוך קפלי הבצק פירורי גבינה בולגרית וקשקבל.
  • מורחים בחמאה את 2 העלים שנותרו ומכסים את המאפה.
  • אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות, עד הזהבה.

מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.

חדשות

קורס טבחים צעיריםמחזור 7

קורס טבחים צעיריםמחזור 6

קורס טבחים צעיריםמחזור 5

קורס טבחים צעיריםמחזור 4

קורס טבחים צעיריםמחזור 3

קורס טבחים צעיריםמחזור 2

קורס טבחים צעיריםמחזור 1

מתוקים מזרחיים

קורס קייטרינג חלבי ומגשי אירוחערב

אפייה ללא סוכר סדנא מוקלטת

מיני קורס אפייה טבעוניתקורס מוקלט

קורס "סודות מהמטבח"- בסיס

קורס הרחבה- בישול

קורס קונדיטוריה מקצועי מורחב Patisserie Professional

קורס ׳סודות האפייה׳- בסיס

קורס הרחבה- אפייה

הסדנאות הקרובות

מיני קורס אפייה טבעוניתקורס מוקלט

20 בפברואר 2022

אפייה ללא סוכר סדנא מוקלטת

22 בפברואר 2022

מאפים וקינוחים ללא גלוטןסדנא מוקלטת

21 במרץ 2022

חגיגה בלבן- ספיישל שבועותסדנה מוקלטת

17 באפריל 2022

בשר- חלקים נייחים וניידים

2 ביוני 2022

פסטות ורטבים

6 ביוני 2022

שובר מתנה

רכשו שובר מתנה לסדנת בישול או אפייה »

לקבלת פרטים נוספים
רחוב משכית 35 הרצליה. טלפון 09-9518868. למפת הגעה 
עיצוב אתרים ובנייה - לוצ'
גלילה לראש העמוד
WhatsApp chat
צרו קשר

לפרטים נוספים טל: 09-9518868
או השאירו פרטים:

דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
  • צרו קשר