250 גר' קמח דורום 250 גרם קמח לחם 4 ביצים 1 כף שמן זית ½ כפית מלח מים קרים, לפי הצורך
לבצק צבעוני, מפחיתים ביצה אחת ומוסיפים במקומה 100 גרם מחית ירק (סלק, בטטה, תרד טחון וכו׳) או שניתן לתבל את הבצק בתבלינים יבשים (פפריקה, כורכום, פרג וכו׳).
אופן ההכנה
במעבדמזון : שמים קמח, מלח ושמן (ותוספת טעם או צבע רצויים). מערבלים לאיחוד. מוסיפיםביצים ומעבדים לבצק, אם צריך, מוסיפים מים קרים. מרקם הבצק אמור להיות סמיך, דמוי מרציפן.
בהכנהידנית: מנפים את הקמח והמלח על משטח העבודה, יוצרים גומה ושופכים נוזלים לתוכה. מעבדים לבצק.
אם הבצק יבש ואינו מתגבש- מוסיפים כף מים. אם מתקבל דביק, מקמחים.
עוטפים בניילון נצמד, ומניחים כחצי שעה למנוחה.
מרדדים במכונת פסטה לצורה רצויה. חותכים.
מבשלים פסטה טרייה במים רותחים מומלחים ל-2-3 דקות, לפי היחס הבא: 1 ליטר מים-100 גרם פסטה-1 כפית מלח.