בצק בסגנון בצק עלים, קל, פשוט ומהיר הכנה ומתאים לרוב המאפים הדורשים בצק איכותי על בסיס חמאה.
300 גרם קמח
5 גרם מלח ים
20 גרם סוכר
110 גרם מים
200 גרם חמאה

אופן ההכנה
- מנפים את הקמח לקערה.
- פורסים את החמאה לפרוסות רוחב.
- מערבבים את המים עם המלח והסוכר, מוסיפים 1/4 מכמות החמאה ומערבבים עם הקמח ותערובת המים.
- אמור להתקבל בצק לא אחיד וחלק במיוחד.
- מעבירים את הבצק למשח מקומח ומרדדים אותו לעלה בגודל 20*30 ס״מ.
- מניחים על 2/3 מהבצק 1/4 מכמות פרוסות החמאה. מקפלים את כנף שמאל מעל השליש המרכזי ואת כנף ימין מעל. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות.
- מרדדים את הבצק המקופל שוב למלבן באותם המימדים. מניחים עוד כ-1/4 מפרוסות החמאה על 2/3 מהבצק וחוזרים על פעולת הקיפול. חוזרים על פעולה הקיפול והרידוד עוד פעם אחת עם 1/4 מפרוסות החמאה, עוטפים את הבצק ומניחים בקירור לחצי שעה.
- כעת הבצק מוכן לרידוד ולאפייה.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.