כ-30 יחידות
לבצק-
500 קמח לחם קשה
80 גרם סוכר
15 גרם מלח
30 גרם שמן
20 גרם שמרים יבשים
200 גרם חלב קר
כפית תמצית וניל
2 ביצים
לקיפול-
300 גרם חמאה
למילוי-
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם ממרח חלבה
50 גרם חמאה
20 גרם קורנפלור

אופן ההכנה
לבצק- שמים במיקסר מצויד בוו לישה את כל החומרים ולשים עד לאיחוד הבצק ועוד 3 דקות. מכסים את הבצק ומניחים ל-60 דקות התפחה בטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור של 3 שעות.
חותכים את החמאה לרוחב ל"לוחות" בעובי 1 ס"מ ומניחים אותן אחת לצד השנייה על ניילון נצמד. מכסים ביריעת ניילון נוספת ומרדדים לעלה מלבני אחיד בעובי 1/2 ס"מ. שומרים בקירור.
לקיפול- מרדדים את הבצק למלבן הרחב ב-1/3 מהחמאה, מניחים את החמאה על שני שליש הבצק ומקפלים את כנף הבצק העליונה (הריקה) מעל מחיצת מהחמאה ומעליה מניחים את כנף הבצק התחתונה. ממש כמו מעטפה. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות עם כיוון השעות וחוזרים על פעולה זו שוב. מניחים בקירור לשעה וחוזרים על הקיפול פעם נוספת. מקררים לשעה.
למילוי- ממיסים את השוקולד והחמאה. מסירים מהאש ומוסיפים את ממרח החלבה והקורנפלור. מצננים לטמפ' חדר.
מרדדים את הבצק לעלה רחב ודק ומורחים את המילוי על גביו. מקפלים אותו לחצי, כך שהמילוי במרכז. מצננים ל-1/2 שעה וחותכים לאצבעות ארוכות, בעובי 1 ס"מ.
מלפפים את האצבעות סביב עצמן לבורג ומגלגלים ל"שבלול". מניחים על מגש אפייה, מכסים ומתפיחים כשעה.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הדיינישים 12-15 דקות.