8 מנות
8 דלעות ערמונים
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
למילוי-
150 גרם קינואה מבושלת לריכוך במים מתובלים
שמן זית
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום
300 גרם פטריות פורטובלו, קצוצות דק
חופן פטריות פורצ׳יני, שרויות לריכוך וקצוצות
צרור בזיליקום קצוץ
50 גרם צנובר קלוי
50 גרם צימוקים
50 גרם שקדים קלויים קצוצים
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית מוסקט טחון
מלח, פלפל שחור
לרוטב-
300 גרם יין אדום
1/2 כוס סילאן
מעט שמן זית
3 שיני שום פרוסות
מלח, פלפל שחור
4 גבעולי מרווה

אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות.
- לדלעות- מסירים את כיפת הדלעות (שומרים בצד) ומרוקנים בעדינות את הגרעינים. מעסים את הפנים והחוץ בשמן זית ומתבלים. מניחים על מגש אפיה עמוק כשהחתך פונה מטה, יוצקים את הרוטב והתיבול וצולים ללא כיסוי כשעה לריכוך. מצננים.
- מכינים את המילוי- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ והשום, מוסיפים פטריות, מתבלים ומטגנים קלות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתבלים.
- ממלאים את הדלעות בתערובת כך שהיא תבלוט מעט מעל שפתם. מכסים במכסים.
- מניחים את הדלעות בתבנית עם הרוטב. מכסים ואופים 1/2 שעה. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות, להזהבה.