10 מנות
להמבורגר:
250 גרם חזה עוף
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 בצל קלוף ומגורר
2 קישואים מגוררים דק וסחוטים היטב
30 גרם זיתים מסוג קלמטה קצוצים
10 גרם צלפים, קצוצים
1 שן שום כתושה
1 ביצה
30 גרם פירורי לחם
1/2 כפית מלח
מעט שמן לטיגון
10 יחידות עגבניות שרי
למאפינס:
250 גרם קמח
6 גרם אבקת אפיה
2 גרם מלח
50 גרם סוכר
2 ביצים
1/4 ליטר מיץ תפוזים
40 מ"ל שמן קנולה
40 מ"ל שמן זית
100 גרם תאנים מיובשות, קצוצות
עלים מ-4 ענפי טימין

אופן ההכנה
מאפינס: מחממים תנור ל-190 מעלות.
מנפים חומרים יבשים לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את החומרים הרטובים, התאנים והטימין. מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבניות מאפינס מסיליקון משומנות, ולאופים עד להזהבה כ-14 דקות. מצננים על רשת.
המבורגר: מעבדים את כל המרכיבים, מערבבים היטב ומשהים לחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים מחבת עם מעט שמן לטיגון.
יוצרים המבורגרים בקוטר המאפינס ומטגנים קלות עד הזהבה.
מעבירים לתנור וצולים עוד 5-8 דקות. מעבירים לנייר סופג.
עגבניות: צולים את העגבניות בתנור בחום של 220 מעלות במשך 5 דקות. שומרים בטמפ' החדר.
להגשה: חוצים את המאפינס, מורחים מיונז ומניחים מעל את ההמבורגרים. מכסים בכיפת המאפינס ונועצים קיסם ועגבניית שרי צלויה. מגישים מיד כמתאבן.