6 מנות
אם אי אפשר לצאת למסעדה- נביא את המסעדה הביתה.
מנה מהירה וסופר טעימה.
עיקר העבודה הוא בהכנה מקדימה של חלקי המתכון.
לעוף-
1 ק״ג חזה עוף שלם, נקי וחתוך לקוביות של 3*3 ס״מ
3 שיני שום כתושות
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר מגורר
50 גרם רוטב סויה
50 גרם רוטב טריאקי
40 גרם קורנפלור
5 כפות שמן תירס/קנולה
לרוטב-
120 גרם רוטב צ׳ילי מתוק
40 גרם רוטב סויה
50 גרם רוטב טריאקי
כף שמן שומושם
50 גרם מירין (יין אורז מתוק)
40 גרם חומץ אורז
30 גרם סוכר חום
1/2 כפית מלח
לירקות-
4 שיני שום פרוסות דק
3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ
1 פלפל צ׳ילי ירוק, קצוץ
1 בצל גדול, חתוך לקוביות גדולות
1 קולרבי, קלוף, חצוי, פרוס וחתוך לקוביות דקות
1 כרוב סיני, מופרד לעלים, חצוי וחתוך לקוביות גדולות
1/2 צרור עלי כוסברה, כולל גבעולים, קצוצים
100 גרם שומשום קלוי

אופן ההכנה
- מניחים בקערה את קוביות העוף ומערבבים עם השום, ג׳ינג׳ר, סויה וטריאקי. משהים לשעה.
- מערבבים את העוף עם הקורנפלור ומערבבים היטב לכיסוי.
- לרוטב- מניחים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומצמצמים כ-10 דקות להסמכה.
- מחממים ווק רחב ומוסיפים שמן. מניחים חלק מקוביות העוף בשכבה אחידה ולא עמוסה. מטגנים לזהבה. מוציאים, שומרים בכלי נפרד וממשיכים עם יתרת העוף.
- באותו ווק, מטגנים שום, ג׳ינג׳ר וצ׳ילי דקותיים. מוסיפים את הבצל והקולרבי ומטגנים לזהבה.
- מוסיפים את הכרוב והכוסברה וממשיכים לטגן להזהבה.
- מוסיפים לווק את העוף המטוגן והרוטב, מערבבים הכל יחדיו, מוסיפים שומשום ומגישים עם אורז לבן.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.