דף בית › מתכונים חטיפי בורקס עם גבינה חריפה 40-50 יחידות 600 גרם בצק עלים איכותי, על בסיס חמאה250 גרם גבינה חריפה מגוררת (קשקבל, פרמזן, גרוייר וכו')ביצה טרופהשומשום לציפוי אופן ההכנה מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ ומפזרים מעל את מחצית מהגבינה.מקפלים את הבצק קיפול ספר - מפגישים במרכז את שני קצוות הבצק ומקפלים אותם אחד מעל השני. מצננים לשעה.חוזרים על פעולת קיפול זו פעם נוספת ומצננים היטב שוב.מרדדים את הבצק לעלה בעובי 6 מ"מ, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום בנדיבות. מקפיאים.קורצים את הבצק לעיגולים או חותכים לריבועים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 17-22 דקות בחום של 170 מעלות.מגישים בעודם חמים.