4 בננות מוצקות 300 גרם סוכר 100 חמאה חתוכה לקוביות 2 גרם מלח
70 גרם מים
300 גרם בצק עלים איכותי, מופשר
אופן ההכנה
במחבת בקוטר 24 ס"מ מכינים מהסוכר קרמל ענברי. מוסיפים את החמאה והמלח ובוחשים (בשלב זה עלולה להיראות התערובת מעט מפורקת וזה בסדר). קולפים את הבננות וחותכים לשניים. חוצים כל מחצית לרוחב לשניים. מסדרים את הבננות על שכבת הקרמל שבמחבת בצפיפות. מוזגים את המים. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר של 26 ס"מ. מניחים מעל וטוחבים את השוליים פנימה. מבשלים את התכולה מעל להבה בינוינת 10 דקות ומעבירים לתנור לאפייה של 35 דקות. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.