ל-10 יחידות
מצרכים לבצק:
200 גרם קמח
60 גרם אבקת שקדים
140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 גרם אבקת סוכר
40 גרם חלמון
למילוי:
60 גרם אבקת שקדים
60 גרם אבקת סוכר
120 גרם מרציפן גולמי 50% שקדים, חתוך לקוביות
100 גרם חמאה רכה
40 גרם קמח
1 ביצה
100 גרם דובדבני אמרנה, מסוננים
לציפוי מקארון
85 גרם אבקת שקדים
130 גרם אבקת סוכר
15 גרם קורנפלור
70 גרם חלבון
30 גרם סוכר
מעט צבע מאכל סגול

אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- מכניסים את החומרים היבשים והחמאה הקרה למעבד מזון וטוחנים לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלמון ומעבדים לפירורים לחים.
- מאחדים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ומרפדים את תבניות הטארט.
- מרפדים בניילון נצמד או נייר אפיה ומניחים משקולת (קטניות, אורז) מעל.
- מצננים שוב ל-15 דקות ואופים 15 דקות.
- מוציאים את המשקולות ומחזירים לעוד 8 דקות אפיה. מצננים.
- מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
הכנת המילוי:
- מעבדים את כל החומרים, למעט הדובדבנים, במיקסר מצויד בוו גיטרה.
- מעבירים לשק זילוף וממלאים את בצקים החצי אפויים, 2/3 מגובהם.
- משבצים 5-6 דובדבני אמרנה מעל. אופים 8 דקות. מצננים.
לציפוי המקרון:
- מנפים אבקת שקדים, אבקת סוכר וקורנפלור. ב
- מיקסר מצויד בבלון הקצפה, מקציפים חלבונים, צבע וסוכר 10 דקות, למרנג יציב מאוד.
- מקפלים את היבשים לתוך המרנג בתנועות מהירות ומעבדים בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
- מזלפים את תערובת המקארון מעל הטארטים, כך שהתערובת תכסה את כל המילוי.
- אופים בחום של 150 מעלות כ-15-17 דקות. מצננים היטב.