10 מנות
מצרכים לבצק:
200 גרם קמח
80 גרם אבקת שקדים
60 גרם אבקת סוכר
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
למילוי טופי:
30 גרם דבש
200 גרם סוכר חום כהה
10 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
50 גרם חמאה
2 גרם מלח
100 גרם חלב מרוכז ממותק
לגנאש:
250 גרם שוקולד מריר
80 גרם שוקולד חלב
200 גרם שמנת מתוקה
50 גרם דבש
קורט מלח
50 גרם שמן קנולה
לקישוט:
דיסקיות שוקולד מריר מטומפרר (לא חובה)

אופן ההכנה
אופן ההכנת הבצק:
במעבד מזון טוחנים חומרים יבשים ואבקת שקדים.
מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית, מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי לח.
מהדקים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך חצי שעה לפחות.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים 12 תבנית טארט אישיות בקוטר 12 ס"מ.
מניחים משקולת ומכניסים למקרר לחצי שעה נוספת.
אופים אפייה עיוורת 15 דקות, מסירים משקולת ואופים עוד 8 דקות להזהבה מלאה.
הכנת הטופי:
מניחים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה טובה ומסירים מהאש.
מצננים מעל ויוצקים שכבה אחידה על כל אחת מהקלתיות.
מחזירים לתנור לאפייה קצרה של 8 דקות.
מצננים היטב.
הכנת הגנאש:
מתיכים שוקולדים מעל באן מארי.
בנפרד מרתיחים שמנת, מלח ודבש.
מחברים את שתי התערובות בשלבים ומוסיפים גם את השמן וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.
יוצקים מהתערובת על שכבת הטופי שבתבנית ומעבירים לייצב בקירור.
מניחים מעל את דיסקיות השוקולד.