12 מנות
לכדורי העוף-
250 גרם עוף טחון (פרגית או חזה)
1/2 זר פטרוזיליה, קצוץ
1/2 זר בזיליקום, קצוץ
50 גרם עגבניות מיובשות, מסוננות משמן
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
1 ביצה
3 כפות רוטב סויה
50 גרם שמן זית
כ-½ כוס פירורי לחם
50 גרם שומשום קלוי
מלח, פלפל
קליפה מגוררת מלימון אחד
שומשום, פרג, קצח לציפוי
שמן לטיגון עמוק
לסלט-
2 מלפפונים
1/2 מלון קטן, קלוף ומגולען
200 גרם עגבניות שרי, חצויות
100 גרם אפונת שלג, חתוכה למקטעים בגודל של 1 ס״מ
100 גרם פטריות שימאג׳י, מופרדות (בעונה)
100 גרם נבטי שעועית עבים
1 פלפל צ׳ילי אדום, קצוץ
גרגרים מרימון אחד
100 גרם אפונת ווסאבי כתושה
עלים מצרור עלי נענע, קרועים
עלים מחצי צרור כוסברה, קרועים
לרוטב-
2 שיני שום קלופות
200 גרם מיץ ליים
2 כפות דבש
2 כפות רוטב דגים (נאם פלא)
2 כפות שמן שומשום כהה
כף שמן צ׳ילי אדום
2 כפות שמן זית
מלח

אופן ההכנה
לכדורי העוף- מכניסים את כל המרכיבים, למעט העוף ופירורי הלחם, למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים את העוף ופירורי הלחם, מערבבים היטב ומשהים ל1/2 שעה. אם התערובת רכה מידי לאחר המנוחה ניתן להוסיף עוד מעט פירורי לחם. יוצרים מהתערובת כדורי במשקל 25 גרם. מצננים.
לסלט- חותכים את המלפפון והמלון לז׳וליין ומניחים בקערה עם יתרת חומרי הסלט.
לרוטב- מניחים את כל החומרים בקנקן וטוחנים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
להגשה- מחממים שמן לטיגון עמוק, מצפים את כדורי העוף בתערובת הזרעים ומטגנים להזהבה כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג. מערבבים את החומרי הסלט עם הרוטב, עורמים על צלחת, מניחים מעל את כדורי העוף ומגישים מיד.