2 כיכרות לחם
מצרכים לפוליש (בצק מקדים) - נעשה 24 שעות מראש:
200 גרם קמח מחיטה מלאה
200 גרם מים
קורט שמרים יבשים
מצרכים ללחם דגנים:
350 גרם קמח לחם
250 גרם קמח חיטה מלא
15 גרם אבקת גלוטן (ניתן להשיג בחנויות אפייה מתמחות)
400 גרם בצק מקדים (הבצק שנוצר בפוליש)
30 גרם מלח
60 גרם סוכר חום
350 גרם מים
70 גרם שמן זית
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם גרעיני חמניה
50 גרם פשתן
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם שיבולת שועל שלמה

אופן ההכנה
אופן הכנה הבצק המקדים (פוליש):
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים לתסוס בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות.
להכנת הבצק הסופי:
במיקסר מצויד בוו לישה מניחים את כל החומרים למעט הדגנים, המים והשמן.
לשים את החומרים ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן. אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים, אם הוא מתקבל דביק, מעט קמח. לשים את הבצק 10 דקות במהירות נמוכה. הבצק אמור להתקבל חלק, משי ומעט דביק.
מוסיפים את הדגנים ומטמיעים אותם בבצק (אפשר גם בלישה ידנית).
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. משהים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים לצורת כיכר רצויה.
מניחים על תבנית אפיה ומכסים שוב. מתפיחים ל-75% התפחה (מעט פחות מכפול).
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מאבקים את הכיכרות במעט קמח וחורצים אותם בעזרת סכין חדה.
אופים את הכיכרות במשך 35-40 דקות. מוציאים ומניחים לצינון מלא מעל רשת צינון.