• דף הבית
  • מתכונים
  • אודות
  • מוסדות וארגונים
  • בלוג
  • צרו קשר

לפרטים: 09-9518868

פייסבוק
ערוץ יוטיוב
טלפון
PHHXCUE
ערוץ יוטיוב
עושים בישול
  • קורס קונדיטוריה
    • קורס קונדיטוריה מורחב
    • קורס "סודות האפייה"
  • קורס בישול
    • קורס בישול מקצועי מורחב
    • קורס "סודות מהמטבח"
  • סדנאות
    • סדנאות בישול
    • סדנאות אפייה וקונדיטוריה
  • השתלמויות
    • השתלמויות בישול
    • השתלמויות אפייה וקונדיטוריה
  • ייעוץ קולינארי
    • סדנת ניהול והקמת עסק
    • פתיחת מסעדה / בית קפה
    • השכרת כיתות / סט לצילומים
  • חנות
  • דף הבית
  • צרו קשר
  • קורס קונדיטוריה
  • קורס בישול
  • סדנאות
  • השתלמויות
  • ייעוץ קולינארי
  • מתכונים
  • חנות
  • אודות
  • מוסדות וארגונים
  • בלוג
דף בית › מתכונים › לחמים

לחם דגנים

2 כיכרות לחם

מצרכים לפוליש (בצק מקדים) - נעשה 24 שעות מראש:
200 גרם קמח מחיטה מלאה
200 גרם מים
קורט שמרים יבשים

מצרכים ללחם דגנים:
350 גרם קמח לחם
250 גרם קמח חיטה מלא
15 גרם אבקת גלוטן (ניתן להשיג בחנויות אפייה מתמחות)
400 גרם בצק מקדים (הבצק שנוצר בפוליש)
30 גרם מלח
60 גרם סוכר חום
350 גרם מים
70 גרם שמן זית
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם גרעיני חמניה
50 גרם פשתן
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם שיבולת שועל שלמה


מאפינים

אופן ההכנה

אופן הכנה הבצק המקדים (פוליש):
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים לתסוס בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות.

להכנת הבצק הסופי:
במיקסר מצויד בוו לישה מניחים את כל החומרים למעט הדגנים, המים והשמן.
לשים את החומרים ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן. אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים, אם הוא מתקבל דביק, מעט קמח. לשים את הבצק 10 דקות במהירות נמוכה. הבצק אמור להתקבל חלק, משי ומעט דביק.
מוסיפים את הדגנים ומטמיעים אותם בבצק (אפשר גם בלישה ידנית).
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. משהים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים לצורת כיכר רצויה.
מניחים על תבנית אפיה ומכסים שוב. מתפיחים ל-75% התפחה (מעט פחות מכפול).
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מאבקים את הכיכרות במעט קמח וחורצים אותם בעזרת סכין חדה.
אופים את הכיכרות במשך 35-40 דקות. מוציאים ומניחים לצינון מלא מעל רשת צינון.

חדשות

קורס קייטרינג ואירוח חלביערב

קורס אפייה טבעונית (פרווה)בוקר

קורס קייטרינג ואירוח חלבישישי בוקר

קורס ׳סודות האפייה׳

קורס ׳סודות מהמטבח׳

קורס קונדיטוריה מקצועי מורחב Patisserie Professional

הסדנאות הקרובות

קורס קייטרינג ואירוח חלבישישי בוקר

19 בפברואר 2021

קורס אפייה טבעונית (פרווה)בוקר

1 במרץ 2021

פסטות ורטבים

5 במרץ 2021

פסטות ורטבים

11 במרץ 2021

בצק עלים

16 במרץ 2021

בשר- חלקים ניידים

18 במרץ 2021

שובר מתנה

רכשו שובר מתנה לסדנת בישול או אפייה »

לקבלת פרטים נוספים
רחוב משכית 35 הרצליה. טלפון 09-9518868. למפת הגעה 
עיצוב אתרים ובנייה - לוצ'
גלילה לראש העמוד
WhatsApp chat
צרו קשר

לפרטים נוספים טל: 09-9518868
או השאירו פרטים:

דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
  • צרו קשר