תבנית אינגליש קייק 30*10 ס״מ
למרות שמדובר בלחם עם נראות של התפחות ולישות ארוכות, באופן יחסי מדובר בהכנה פשוטה. הכריכים שלכם יודו לכם. הלחם המושלם לכריכים.
לגרעינים-
20 גרם גרעיני דלעת קלופים
20 גרם צ׳יה
35 גרם זגעי פשתן
35 גרם גרעיני חמנייה קלופים
45 גרם שומשום לבן
לבצק-
300 גרם קמח לחם לבן
100 גרם קמח שיפון מלא
12 גרם שמרים יבשים
7 גרם מלח ים
50 גרם סילאן
15 גרם דבש
50 גרם שמן זית
400 גרם מים
לסיום-
50 גרם שמן זית

אופן ההכנה
- קולים את הגרעינים (הכי מהיר וקל להניח על צלחת שטוחה ולקלות במיקרוגל בעוצמה מקסימלית ל-3-5 דקות). מצננים.
- בקערת מיקסר מצויד בוו גיטרה מניחים את החומרים יבשים, הסוכרים והשמן.
- מפעילים ומוסיפים את המים. לשים במהירות נמוכה 5 דקות. הבצק יראה מאוד דביק וזה בסדר.
- מגבירים את מהירות המיקסר ולשים 5 דקות נוספות. בשלב זה הבצק אמור להתקבל אסוף יותר.
- מוסיפים את כמות השמן השנייה ובעזרת קלף גמיש אוספים את הבצק.
- מניחים את הבצק בתוך תבנית מוארכת, משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הכיכר 50 דקות.
- משחררים מהתבנית ומניחים לצינון על גבי רשת.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.