כ-20 יחידות
חצי מכמות בצק לחמניות השומשום (המתכון כאן)
לתערובת הבשר-
500 גרם בשר בר שמן טחון
1 בצל
2 יחידות עגבנייה
עלים מ-10 גבעולי כוסברה
עלים מ-10 גבעולי נענע
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
4 שיני שום
100 גרם רכז עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית סירירצ׳ה
1/2 כפית בהרט
כפית אורגנו יבש
מלח, פלפל שחור טרי
שמן זית להברשה

אופן ההכנה
- מחלקים את הבצק למנות במשקל 40 גרם. מכדררים ומניחים למנוחה של 1 דקות מכוסים.
- לתערובת הבשר- טוחנים במעבד מזון או בלנדר את העגבניות, שום, בצל ועשבי תיבול.
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
- מעבירים את התערובת לקערת הבשר ומוסיפים את שאר החומרים. לשים היטב.
- פותחים על משטח מקומח את כדורי הבצק לעיגול בקוטר 12-15 ס״מ ומעבירים למגש אפייה.
- מניחים על כל ׳פיתה׳ בשר ומורחים אותו כך שיכסה כמעט את כל שטח הפנים.
- מורחים את שולי הבצק החשופים בשמן זית.
- אופים כ-15-17 דקות.
- מגישים חם עם ירקות טריים, בצל ירוק וטחינה חמוצה.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.