דף בית › מתכונים › לחמים לחמניות יין אדום ובזיליקום לכ-30 לחמניות 500 גרם קמח לחם מנופה300 גרם קמח חיטה מלאה5 גרם גלוטן30 גרם שמרים יבשים100 גרם דבשכ- 550 גרם יין אדום1/2 צרור בזיליקום קצוץ20 גרם מלח קמח תירס גס, לקימוח אופן ההכנה שמים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר. מתחילים ללוש ומוסיפי את היין בהדרגה. לשים כ- 10 דקות.מעבירים לקערת התפחה ומתפיחים להכפלת הנפח, מכוסה.מחלקים את הבצק לפיסות במשקל 60 גרם.מכל מנה יוצרים כדור חלק, משטחים כל כדור ומניחים על תבנית מקומחת בקמח תירס במרווחים שווים. מכסים רופף בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח.מחממים תנור לחום 200 מעלות.בעזרת מספרי מטבח, "גוזרים" כל לחמניה בצידיה בחמישה חתכים, כמעט עד למרכז, לצורת פרח.אופים עד הזהבה 18-20 דקות.