לכ-20 מנות
לבצק-
1 ק"ג קמח לחם
80 גרם אבקת חלב
20 גרם מלח
40 גרם סוכר
30 גרם שמרים יבשים
600 גרם מים
לטבילה-
200 גרם סוכר
2 ליטר מים רותחים
כפית סודה לשתייה
לציפוי-
סירופ סוכר
100 גרם סוכר
120 גרם מים
סוכר גבישי

אופן ההכנה
- במיקסר מצויד בוו לישה, מערבבים את החומרים היבשים מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק אחיד, 10 דקות. מניחים בקערה משומנת קלו ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק למנות במשקל 70 גרם ומעצבים כל אחד מהן ללחמניות מואורכות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים בקירור לשעה.
- לטבילה- מכינים מהסוכר קרמל ומוסיפים אליו מים רותחים ואבקת סודה לשתייה.
- מבשלים את הלחמניות במי הקרמל למשך דקה לכל צד ומעבירים מיד לטבילה במי קרח להפסקת הבישול.
- מניחים על גבי מגש האפייה, חורצים חתכים אלכסוניים מעל כל אחת מהלחמניות ואופים בחום של 200 מעלות כ-15-17 דקות, עד קבלת גוון זהוב.
- בינתיים מכינים את הציפוי- מרתיחים את המים והסוכר 3 דקות ומברישים את הלחמניות בעודן חמות. מפזרים שפע של סוכר גבישי מעל ומגישים.