כ-20 לחמניות
הלחמניות המושלמות, שילדים ומבוגרים אוהבים לאכול.
לבצק-
1 ק״ג קמח לחם לבן
25 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח ים
100 גרם סוכר
100 גרם שמן קנולה
כ-600 גרם מים
לסיום-
שומשום לבן
מים
סילאן

אופן ההכנה
- בקערת מיקסר מצויד בוו לישה מניחים את החומרים היבשים.
- מפעילים במהירות נמוכה ומוסיפים את המים והשמן. לשים 5 דקות במהירות נמוכה . הבצק יראה דביק.
- מגבירים את המהירות ולשים כ-5 דקות נוספות. בשלב זה יראה הבצק אסוף לוו הלישה.
- אוספים את הבצק בעזרת קלף גמיש.
- משמנים קלות את הבצק ומותחים ליצירת כדור. מניחים בקערה להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק למנות במשקל 100 גרם. מכדררים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- משטחים כל כדור לאליפסה ומגלגלים לגליל מהחלק העליון כלפי מטה. מניחים בצד.
- מכינים שתי תבניות רחבות: אחת עם מים וסילאן, והשנייה עם שומשום לבן.
- טובלים כל לחמנייה בכלי המים ומיד לאחר מכן בכלי עם השומשום. מצפים היטב.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים ומניחים להתפחה על 80% מהנפח המקורי.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות. אופים את הלחמניות כ-17 דקות, להזהבה עמוקה.
- מצננים וטורפים...
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.