כ-12 לחמניות
הלחמניות המושלמות להמבורגר, רכות כמו ענן...
500 גרם קמח לחם לבן
200 גרם פירה תפוחי אדמה מבושל (ניתן להשתמש בשאריות מארוחת אתמול...)
12 גרם שמרים יבשים
12 גרם מלח ים
30 גרם דבש
70 גרם שמן זית
1 חלמון
200 גרם מים קרים

אופן ההכנה
- בקערת המיקסר, מצויד בוו לישה, מניחים את כל החומרים היבשים, את הפירה, השמן, הדבש והחלמון.
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים. לשים כ-10 דקות. הבצק יראה בשלב הראשון רך מאוד וילך ויתפתח ככל שתתארך הלישה. בסופו של דבר הבצק אמור להיכרך סביב וו הלישה ולהתנתק מהקערה.
- בעזרת קלף גמיש אוספים את הבצק מקערת המיקסר ומותחים אותו לכדור אחיד וחלק. מחזירים אותו לקערה, מכסים ומניחים להתפחה, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק למנות במשקל של 80-100 גרם. מותחים ומגלגלים לכדורים חלקים ואחידים ומניחים על גבי מגש אפייה. מכסים ומתפיחים עד 80% מנפח הבצק המקורי.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים את הלחמניות כ-15-17 דקות, להזהבה עמוקה. מיד עם צאתן מהתנור מכסים אותן במגבת לחה על מנת לשמר את הלחות שבתוכן.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.