לשתי תבניות בגודל 22 ס"מ
לבצק-
400 גרם קמח
200 גרם חלב
15 גרם שמרים יבשים
80 גרם סוכר
5 גרם מלח
2 ביצים
1/2 כפית משחת וניל
150 גרם חמאה רכה
למילוי פרג-תפוח-
200 גרם פרג טחון טרי
100 גרם שקדים טחונים
200 גרם חלב
1 תפוח עץ מגורר גס
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
כפית משחת וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 גרם פירורי עוגיות
לאפייה וזיגוג-
ביצה טרופה
סוכר גבישי
סירופ סוכר לזיגוג

אופן ההכנה
- להכנת הבצק - מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, ולשים 5 דקות, מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מעבירים לקערה ומתפיחים להכפלת נפח (עדיף להכין יום קודם ולהתפיח בקירור).
- להכנת המילוי - מניחים את כל החומרים בסיר ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים פירורי עוגיות. מצננים.
- הרכבה - מרדדים 1/2 מהבצק למלבן רחב ומורחים עליו מחצית מהמילוי. מגלגלים לגלילה ופורסים אותה לאורכה. קולעים את שתי פיסות הגלילה לצמה, מותחים ומסובבים את הצמה סביב עצמה ליצירת זר. מעבירים לתבנית עגולה ומשומנת ומניחים להתפחה ל-80%. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק והמילוי הנותרים.
- אפייה - מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים מעליהם את הסוכר הגבישי. אופים 30-35 עד שהעוגה מזהיבה ונאפית לחלוטין.
- בתום האפייה ניתן להבריש בסירופ סוכר או בנפאז' (חומר מבריק לזיגוג) למראה מלוטש יותר.