כ-20 יחידות
אחת מהדרכים הכי טעימות לנצל את עונת האוכמניות הטריות שכרגע בשיאה.
יש להקפיד לא לערבב את התערובת יותר מיד. ניתן להשתמש בפירות יער אחרים, גם קפואים (אך אז לא מומלץ להפשירם)
לחלק 1-
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם שמן קנולה
220 גרם סוכר
300 גרם קמח
50 גרם אגוזי מלך, לוז, פקאן או שקדים
חלק 2-
50 גרם קורנפלור
10 גרם אבקת אפייה
2 גרם אבקת סודה לשתייה
2 גרם מלח
כפית משחת וניל
זסט מלימון אחד
3 ביצים l
150 גרם יוגורט
80 גרם חלב
250 גרם אוכמניות, טריות או קפואות
אבקת סוכר לאיבוק

אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חלק- 1 מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לתערובת פירורית, המזכירה קוסקוס עבה.
- מפרישים מהתערובת 150 גרם, אותם נפזר כשטרויזל מעל המאפינס. את יתרת הפירורים מותירים במעבד המזון.
- מוסיפים את כל שאר החומרים אל מעבד המזון וטוחנים לתערובת אחידה, כ-20 שניות.
- מעבירים את התערובת לקערה רחבה.
- מוסיפים את האוכמניות ומערבבים בעדינות לאיחוד. מחלקים את התערובת בין השקעים. מפזרים מעל כל אחד מהשקעים מהשטרויזל.
- אופים כ-17-20 דקות או עד אשר קיסם הננעץ יוצר עם מעט פירורים לחים.
- מצננים על גבי רשת ומאבקים באבקת סוכר.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.