12 מנות
1 יחידה כרוב (עדיפות לכרוב שטוח)
700 גרם בשר בקר/טלה טחון עם 25% שומן- עדיפים נתחים כמו צוואר, מכסה אנטריקוט/צלעות+שפונדרה
10 גבעולי כוסברה, עם הגבעולים
עלים מ-10 גבעולי נענע
1 בצל גדול, קלוף
5 שיני שום קלופות
כפית פלפל שחור גרוס
כפית גרגרי כמון, קלויים וכתושים
2 כפיות פפריקה מתוקה (או חריפה- לפי העדפה)
כפית כורכום
כפית בהרט
2 כפיות מלח
שיירי עורקי הכרוב
לרוטב-
100 גרם רכז עגבניות איכותי (mutti)
100 גרם שמן זית
מיץ מ-3 לימונים
50 גרם סילאן
1/2 ליטר ציר ירקות/עוף/מים
כפית כורכום
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
- מפרידים את עלי הכרוב (אם משתמשים בכרוב שטוח- זה מאוד פשוט. אם משתמשים בכרוב לבן רגיל- יש לבשל ראשית את הכרוב בשלמותו- לצנן ואז להפריד את עליו). חולטים את העלים בהרבה מי מלח רותחים ל-3 דקות. מעבירים למים קרים.
- מחלקים את על הכרוב לשני חלקים לאורך ומסירים את העורק הראשי העבה (שומרים אותו למילוי).
- למילוי- מניחים במעבד מזון את כל החומרים, למעט הבשר, וטוחנים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר. לשים את התערובת היטב. מניחים למנוחה של 20 דקות לפחות בקירור.
- פורשים עלה כרוב חלוט לרוחב, חופנים מהמילוי ומניחים לאורך בסיס העלה ׳צינור׳ דק (כ-2 ס״מ קוטר) ומלפפים את העלה סביב המילוי. מניחים בסיר רחב ושטוח. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הכרוב והמילוי ומסדרים בצפיפות בתוך הסיר בצורה מעגלית. מכרוב בינוני מתקבלות 2 שכבות בסיר בקוטר 34 ס״מ.
- לרוטב- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים על עלי הכרוב המלופפים שבסיר. מניחים מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומעבירים לתוכו את הסיר הרותח. מבשלים כשעה וחצי. מסירים את המכסה ומחזירים לבישול חשוף של 30 דקות, להזהבה ולצמצום הרוטב.
- מניחים בטמפרטורת החדר לאחר הבישול ל-30 דקות לפחות לפני ההגשה.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.