תבנית תבנית 12x20 ס״מ
130 גרם שמנת מתוקה
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גרם מים
220 גרם סוכר
65 גרם גלוקוזה
100 גרם שוקולד מריר 66% מוצקי קקאו
3 גרם מלח ים אטלנטי
טופי קרמל מלוח ושוקולד

אופן ההכנה
מניחים בקלחת שמנת מתוקה וחמאה ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש.
במקביל, בקלחת נוספת, מניחים ים, סוכר וגלוקוזה ומשלים לקרמל ענברי בטמפרטורה של 190 מעלות. מקפידים לא לבחוש את התערובת אלא רק לטלטל את הסיר.
מסירים את קלחת הקרמל מהלהבה ומוזגים בהדרגה את השמנת והחמאה החמים, תוך כדי טלטול הסיר ובחישה עדינה. מחזירים אל הלהבה ומבשלים לטמפרטורה של 126 מעלות.
מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד מריר ומלח. ממתינים 1/2 דקה וטורפים היטב.
מעבירים מי אל התבנית ומצננים היטב בטמפרטורת החדר ל-3-4 שעות או עד התייצבות מלאה. חותכים למנות ועוטפים בנייר פרגמנט. שומרים בכלי אטום.