16 מנות
2 בצלים סגולים גדולים, פרוסים לטבעות
2 שיני שום כתושות
1 כרישה, פרוסה לטבעות
1 גזר, חתוך לחצאי טבעות
שמן קנולה לטיגון
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
2 כפיות כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
2 כפיות חוואיג׳ למרק
(אופציה- 4 נתחי פרגית חתוכים לקוביות)
3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
200 גרם גרגרי חומוס, מושרה במים ל- 12 שעות ומבושל לריכוך
150 גרם עדשים שחורות, מושרות 20 דקות
כ- 3 ליטר מים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
30 גרם קמח
250 גרם מים
עלים מענפי שורש הסלרי, קצוצים
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1 צרור כוסברה, קצוץ גס
1 צרור שמיר, קצוץ
100 גרם אטריות דקות
2 כפיות מלח
מיץ מ-2-3 לימונים

אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים בצל, שום, כרישה, שורשים להזהבה.
מוסיפים תבלינים, מערבבים ומטגנים 3 דקות. (במידה ורוצים מוסיפים נתחי פרגית).
מוסיפים עגבניות ומבשלים 2 דקות. מוסיפים חומוס, עדשים ומים. מוסיפים תפוח אדמה ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-30 דקות.
מדללים קמח בכוס מים ובוחשים לתוך המרק. מבשלים 10 דקות ומערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות המרק לתחתית.
מוסיפים עשבי תיבול וירק, איטריות ומלח ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים מיץ לימון ומבשלים 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.