מה נלמד?
המטבח האיטלקי נחשב לאחד המטבחים המפורסמים והמשובחים בעולם; לכן סדנת אוכל איטלקי היא מהמבוקשות בקרב קהל אוהבי הבישול.
מה נכין?
- סלט פנצנלה מארץ המגף עם קרעי מוצרלה וקרוטוני ענק בתחמיץ בלסמי – סלט איטלקי קלאסי, פשוט ורענן בחומץ בלסמי וקרוטונים שנכין בסדנה.
- תבשיל פולנטה עם קרם פטריות יער ופטריות שמפניון צלויות ושבבי פרמז’ן – פולנטה עשירה וקרמית המשלבת קמח תירס ותירס גרגרים למרקם מושלם.
- ניוקי תפו”א ברוטב עגבניות ושקדים – כופתאות תפוחי אדמה אווריריות שנלמד להכין גם בבית ממוצרים טריים.
- רביולי במילוי בטטה צלויה ביין וגרמולטה – שימוש נוסף שייעשה בבצק הפסטה הוא בהכנת רביולי. המילוי יעשה מבטטות שנצלו בתנור והמנה תוגש ביין לבן מצומצם וגרדת לימון.
- ריזוטו פטריות ובטטה – אחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי. נלמד להכין ריזוטו אל דנטה עם פטריות, בטטה ויין לבן.
- לקינוח סופלה שוקולד – קינוח פופולרי במיוחד לסיום מתוק.