מה נלמד?
בסדנת הבישול המקסיקנית, שפים מקצועיים מעבירים אליכם את הידע והטכניקות המיוחדות הנדרשות להכנת מנות אותנטיות. הדרכה מפורטת על הרכיבים, התהליכים והתבשילים המסורתיים שנועדו ליצור את הטעמים הבלתי נשכחים של מטעמי מקסיקו.
מה נכין?
- אמפנדס בשר – נלמד לעבוד עם בצק פריך מזן מיוחד ונרכיב מילוי בשרי קלאסי שבקלות יכול להפוך גם לצמחוני.
- עוף פרואני ברוטב שוקולד – נתחי עוף מצופה ברוטב ייחודי למשפחת רטבי המולה המאפיינים את הבישול במרכז אמריקה. נלמד על מאפייני הרוטב ואיך משלבים שוקולד בבישול של בשר ודגים בצורה מחמיאה.
- נאצ’וס ומטבלים:
פריחולס, רוטב סלסה, גוואקמולי נאצ’וס – עבודה עם קמח תירס המתאים להכנת מאפים.
פריחולס – ממרח שעועית שחורה טרי, טעים ומולץ לטבעונים שביננו.
רוטב סלסה – נלמד להכין סלסה טרייה ולהתאימה לאוכל מבושל.
גוואקמולי – ממרח מאבוקדו טרי. נלמד גם איך לשמר אותו לזמנים בהם לא ניתן להשיג אבוקדו טרי. - צ’ילי קון קרנה מוגש עם אורז מקסיקני – תבשיל של בשר בקר מקסיקני מסורתי שמוכן לפי עקרונות הבישול הארוך. התבשיל מכיל גם ירקות טריים שדורשים בישול קצר יותר והשילוב בניהם יוצר חגיגה של טעמים.
- לקינוח – צ’ורוס + קפה דה הויה נלמד לעבוד עם בצק רבוך, בצק מבושל שממנו נזלף את הקינוח ונטגן אותו. רצועות הצ’ורוס המתקתקות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומצופות בשוקולד חם.