כ-20 יחידות
200 גרם חלב בטמפרטורת הגוף
10 גרם שמרים יבשים
450 גרם קמח לחם קשה
גרידה מלימון אחד
גרידה מתפוז אחד
1 כפיות משחת וניל
100 גרם חמאה רכה
5 גרם מלח
3 חלמונים
75 גרם סוכר
70 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות
70 גרם צימוקים מושרים במעט רום
לציפוי-
400 גרם סוכר
1/2 מקל וניל


אופן ההכנה
מכינים בצק:
ממיסים בקערה את השמרים בחלב ומניחים לתסיסה של 30 דקות (יוצרים ראש עיסה מהיר לזירוז התרבות השמרים בבצק).
מנפים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הזסטים והווניל ולשים תוך הוספת תערובת החלב והשמרים המותססים. לשים במשך כ-5 דקות.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים במשך כ-2 דקות.
מוסיפים את הפירות המסוכרים ולשים עד שהם נטמעים בתערובת.
מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים עד להכפלת נפח. מעבירים לקירור של 6 שעות במקרר (אפשר לילה).
מחלקים את הבצק הקר לחתיכות במשקל 50 גרם ומכדררים לכדורים עגולים ומתוחים.
מניחים כל כדור בצק על ריבוע נייר אפייה גזור לגודל מעט יותר מגודל הסופגניה.
מכסים ומניחים להתפחה ל-80% מנפח הסופגניה המקורי.
מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 150 מעלות (מאוד מומלץ להיעזר במד חום).מרימים את הסופגניה עם נייר האפייה שצמוד לבסיסה ומניחים בעדינות בתוך השמן החם והופכים, כך שכיפתה
בתוך השמן.
מטגנים במשך 3 דקות והופכים לצידה השני לטיגון דומה והזהבה עמוקה.
מעבירים לנייר סופג.
מכינים סוכר וניל:
טוחנים את הסוכר והמקל לתערובת אחידה. מסננים בכדי להיפטר משיירי קליפה שלא נטחנה ומניחים בקערה.
מגלגלים בקערת סוכר הוניל ומצפים את הסופגניה.
מגישים מיד.