30-40 יחידות
לבצק שמרים-
440 גרם קמח לחם
13 גרם שמרים יבשים
כ-150 גרם מים
65 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
2 ביצים
4 גרם מלח
למילוי-
130 גרם חלב
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
קורט מלח
50 גרם קמח
100 גרם שוקולד מריר, מומס
1 ביצה
80 גרם שוקולד חלב, מגורר דק
לציפוי-
פונדנט


אופן ההכנה
בצק השמרים:
לשים במיקסר את כל חומרי הבצק לישה ממושכת של כ-10 דקות, עד קבלת בצק גמיש.
מניחים בקערה ומתפיחים להכפלת נפח, רצוי בקירור ל-6 שעות.
המילוי:
שמים בסיר את החלב, החמאה, הסוכר והמלח, מביאים לרתיחה ומוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח.
ממשיכים לערבב עד אשר כל הקמח נספג והתערובת יבשה ונפרדת מדפנות הסיר.
מעבירים למיקסר מצויד בגיטרה ומערבלים לקירור.
מוסיפים את השוקולד המומס והביצה. מצננים לטמפרטורת החדר ומערבבים פנימה את השוקולד המגורר.
ההרכבה:
מחלקים את בצק השמרים לשני חלקים.
מרדדים חלק אחד לעלה מלבני בעובי 5 -6 מ"מ על משטח מקומח.
מורחים מעל מחצית מהמילוי בשכבה עדינה. משאירים רצועת בצק לא מרוחה באחד משולי הבצק הארוכים, אותה מברישים במעט מים או ביצה טרופה.
מגלגלים את הבצק לגלילה הדוקה ומהדקים היטב את החיבור (אחרת הבצק ייפתח בטיגון).
מניחים במקפיא ל-30 דקות.
חוזרים על פעולה זו עם מחצית הבצק שנותרה.
בעזרת סכין משונן פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
מניחים אותן על ריבועי נייר אפייה על תבנית. מכסים ומניחים להתפחה כמעט להכפלת הנפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 150 מעלות ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
מקשטים בפונדנט.