25-30 יחידות
1 קילו קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)
35 גרם שמרים יבשים
120 גרם סוכר
15 גרם מלח
4 חלמונים
2 ביצים
כ-500 גרם חלב
200 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון עמוק
מילוי-
קונפיטורת תות שדה או פטל
לציפוי-
אבקת סוכר
סוכריות צבעוניות

סופגניות מנצחות אורן גירון
אופן ההכנה
מכניסים את כל מרכיבי הבצק היבשים למיקסר מצויד בוו לישה. מפעילים על מהירות נמוכה ומסיפים את הנוזלים והביצים בהדרגה. ממשיכים כ-7 דקות.
מוסיפים את קוביות החמאה ולשים עוד 3-4 דקות להטמעות מלאה של החמאה ולקבלת בצק רך אך לא דביק.
מכסים ומתפיחים להכפלת נפח, רצוי בקירור למשך 6 שעות.
מחלקים את הבצק למנות במשקל 40 גרם, מכדררים לכדור מתוח וחלק ומניחים על ריבוע נייר אפייה המונח על תבנית, מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 150 מעלות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד (מרימים את הבצק התפוח עם נייר האפיה והופכים בזהירות אל השמן). מעבירים לנייר סופג.
מצננים מעט וממלאים בקונפיטורה. מאבקים באבקת סוכר.