דף בית › מתכונים › מנות עיקריות פילה סלמון עם סלסה עגבניות פיקנטית 2 מנות 300 גרם פילה סלמוןמלחפלפל שחורשמן זית לטיגוןלסלסה:3 עגבניות1/2 בצל סגול2 שיני שום כתושות1/4 צרור כוסברה קצוצה1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ2 כפות חומץמלחפלפל שחור אופן ההכנה מנקים את הסלמון וחותכים לפרוסות עבות. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים את כל חומרי הסלסה ומשהים ל-1/2 שעה. צורבים את הפילה על מחבת משומנת קלות מצד העור בלבד למשך 2-3 דקות. מעבירים לתנור וצולים בחום של 200 מעלות למשך 6 דקות. מגישים מיד על מצע הסלסה.