כ-60 עוגיות
בצק פריך, נימוח וקל לעבודה. ניתן להשתמש בממרחים שונים למילוי כמו ממרח לוטוס, ריבת חלב וכו׳.
לבצק-
480 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
50 סוכר
כפית משחת וניל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
250 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
למילוי-
180 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שמן קנולה
100 גרם טחינה גולמית
35 גרם אבקת קקאו
כפית קינמון טחון
250 גרם ממרח תמרים חלק

אופן ההכנה
- לבצק- מניחים את החומרים היבשים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה וטוחנים לפירורים עדינים.
- מוסיפים את הווניל והשמנת ומעבדים לקבלת פירורים לחים ועבים.
מעבירים למשטח עבודה, מהדקים לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעה לפחות (או עד 3 ימים). - למילוי- מתיכים שוקולדים, שמן וטחינה גולמית. מוסיפים קקאו וקינמון וטורפים. מוסיפים ממרח תמרים ומאחדים. מניחים לייצוב בטמפ׳ החדר.
- הרכבה- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל של 20*30 ס״מ. מורחים על גבי הבצק 1/4 מכמות המילוי. מגלגלים לרולדה הדוקה.
- מעבירים למגש ומניחים בקירור של 1/2 שעה לפחות (חשוב על מנת למנוע זליגתו של המילוי באפייה).
- חותכים את הרולדה לפרוסות אלכסוניות, לקבלת משולשים (או פרוסות ישרות בעובי של 2 ס״מ) ומותירים את הרולדה בצורתה המקורית, כך שפרוסה תומכת בפרוסה.
- אופים בחום של 180 מעלות כ-22 דקות.
- מצננים, מאבקים באבקת סוכר ועוברים על סימוני החיתוך להפרדת העוגיות
- שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.