תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ
מצרכים לטופי:
150 גרם סוכר חום
100 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
לעוגה:
180 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר
כפית משחת וניל או תוכן מקל וניל אחד
4 ביצים
210 גרם קמח תופח
200 גרם שמנת חמוצה
אבקת סוכר לקישוט
אפשרויות לקישוט:
נפאז' ניטראלי (להשיג בחנויות אפיה מתמחות)
סוכר גבישי (להשיג בחנויות אפיה מתמחות)

אופן ההכנה
- משמנים ומקמחים את התבנית.
- מכינים את הטופי: שמים סוכר, שמנת, חמאה ווניל בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5-8 דקות, עד שמתקבלת תערובת סמיכה וריחנית. מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את העוגה: במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ווניל במשך 5 דקות במהירות גבוהה.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה (ביצה אחת בכל פעם) ומקציפים 3 דקות נוספות.
- מוסיפים לתוך התערובת שבמיקסר את הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין וממשיכים לערבב רק עד שהתערובת חלקה.
- מחלקים את הבלילה לשני חלקים. מוסיפים את תערובת הטופי לחלק אחד ומערבבים היטב.
- מניחים את הבלילה בתבנית לסירוגין ובעזרת סכין יוצרים אפקט שיש.
- אופים במשך כ-40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר במשך 10 דקות. הופכים את העוגה, מצננים על רשת לחלוטין ומקשטים באבקת סוכר.