תבנית טרין 1/2 עגולה 30 ס״מ
לבסיס:
100 גרם חמאה קרה
150 גרם קמח
50 גרם ממרח עוגיות לוטוס
20 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
קורט מלח
למוס שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר 63% מוצקי קקאו, קצוץ
20 גרם גלוקוזה
140 גרם מים
250 גרם שמנת מתוקה, מוקצפת
למוס קרם עוגיות:
250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
20 גרם גלוקוזה
140גרם מים
120 גרם ממרח עוגיות לוטוס
7 גרם ג'לטין, שרוי ב-35 גרם מים קרים
250 גרם שמנת מתוקה, מוקצפת
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם שמנת מתוקה
30 גרם גלוקוזה

אופן ההכנה
- לבסיס: מכינים בצק פריך - במעבד מזון מעבדים את החומרים היבשים, חמאה קרה וממרח עוגיות לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים לבצק ומצננים. מרדדים למלבן בקוטר או אורך התבנית, קורצים את מידת שפת התבנית, אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה, מעבירים למקרר לצינון מוחלט.
- למוס שוקולד (שכבה ראשונה): מרתיחים מים וגלוקוזה לסירופ. שופכים את הסירופ החם על השוקולד המריר מניחים לדקותיים ומערבבים להמסה. מצננים לטמפרטורת גוף ומקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד. מעבירים את המוס אל התבנית, ומקפיאים.
- למוס קרם עוגיות (שכבה שניה): מרתיחים מים וגלוקוזה לסירופ, מוסיפים ג'לטין מרוכך וממיסים. שופכים את הסירופ החם על השוקולד הלבן מניחים לדקותיים ומערבבים להמסה. מוסיפים ממרח עוגיות ומערבבים. מצננים לטמפרטורת גוף ומקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן. יוצקים בתבנית מעל מוס השוקולד, מניחים מעל את בסיס העוגה שהכנו מראש, ומקפיאים שוב.
- לזיגוג: ממיסים את כל החומרים מעל באן מארי ומוזגים על גבי העוגה הקפואה. מניחים לייצוב ומעבירים לאיחסון בקירור עד להגשה.