2 תבניות 18 ס״מ
לתערובת עוגת הפופקורן
80 גרם פופקורן מוכן
80 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים
50 גרם אבקת שקדים
60 גרם סוכר
פחית (397 גרם) חלב מרוכז ממותק
165 גרם ביצים
30 גרם קורנפלור
1 גרם אבקת אפייה
120 גרם חמאה שחומה חמימה
60 גרם חלבון
30 גרם סוכר אינברטי
לקרם פופקורן
400 גרם שמנת
כפית משחת וניל
80 גרם פופקורן מוכן
100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה
לעוגה- במעבד מזון טוחנים היטב פופקורן, אגוזי לוז, אבקת שקדים וסוכר. מוסיפים ביצים חלב מרוכז וטוחנים טוב. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה. מזרזפים את החמאה תוך כדי עבודת המכשיר. מעבירים את התערובת לקערת עירבוב. בנפרד, במיקסר מצויד בבלון הקצפה, מקציפים למרנג גמיש את החלבון והסוכר האינברטי ומקפלים אל תערובת השקדים.
מעבירים אל התבניות המוכנות עד 1/2 מגובן.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
לקרם פופקורן- מרתיחים שמנת, וניל ופופקורן. מסירים מאש ומוסיפים שוקולד לבן וממיסים. משהים ל-15 דקות וטוחנים היטב בבלנדר. מסננים ומקררים ל-4 שעות לפחות.
מקציפים קרם פופקורן ומזלפים כספירלה על בסיס העוגה האפוי.
מקשטים בשברי אגוזי לוז קלויים.