תבנית אינגליש קייק 25 ס״מ
125 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר
3 ביצים מס' 1
120 גרם קמח לבן
60 גרם אבקת שקדים
60 גרם קורנפלור
5 גרם אבקת אפיה
50 גרם רוויון
40 גרם מחית פיסטוק
150 גרם דובדבני אמרנה, חצויים
לציפוי-
100 גרם שוקולד רובי
20 גרם שמן צמחי
20 גרם לוז קלוי גרוס
לקישוט- פניני קראנצ׳ תות, פטל מיובש

אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 או 35 ס"מ במעט חמאה מומסת.
- מקציפים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה (או בעזרת מקציף חשמלי ידני) במהירות בינונית.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השניה ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מנפים חומרים יבשים (קמח, אבקת שקדים, קורנפלור, אבקת אפיה) ומוסיפים בהדרגה לקערה (שבה תערובת החמאה). מקציפים עד לקבלת מסה חלקה. מחלקים את התערובת ל-1/3 ול-2/3, בשתי קערות נפרדות.
- בקערה נוספת (קטנה) מדללים את מחית הפיסטוק עם החלב ומוסיפים ל-1/3 מהתערובת. מוסיפים אליה את הדובדבנים ומערבבים.
- מעבירים את שתי התערובות לסירוגין לתבנית ומערבבים קלות בעזרת כף או מזלג, ליצירת דוגמת שיש. מכניסים לתנור ואופים במשך 45-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים.
- לציפוי- מתיכים את כל החומרים מעל באן מארי, מצננים לום גוף ומצפים את העוגה. מקשטים עם פניני קראנצ׳ ופטל מיובש.