דף בית › מתכונים עוגת קינמון, חמאה ופקאן תבנית אינגליש קייק 25 ס״מ לבצק125 גרם חמאה רכה200 גרם סוכר1 כפית משחת וניל2 ביצים200 גרם יוגורט או שמנת חמוצה175 גרם קמח 5 גרם אבקת אפיה 2 גרם אבקת סודה לשתייהלמילוי60 גרם סוכר חום 60 גרם אגוזי פקאן קצוצים כפית קינמון אופן ההכנה מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים את תבנית האפייה.במיקסר מצויד בוו גיטרה מקציפים חמאה, וניל וסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה.בקערה נפרדת, מנפים קמח עם אבקת אפיה וסודה לשתייה.מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין ובהדרגה את תערובת הקמח ואתהשמנת החמוצה.יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית.מערבבים בקערית את חומרי המילוי ומפזרים על התערובת שבתבנית.מוסיפים את שאר התערובת ומחליקים.אופים 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.