3 עוגות או 50 רוגלעך
עוגה מושחתת במילוי הההממווןן שוקולד (למעשה ממש עיסת עוגת בראוניז).
הבצק מדהים המשלב בתוכו שמנת מתוקה, חמאה ושמן.
הבצק ניחן בקלות הכנה, נוחות רידוד ומילוי ובמרקם רך ועסיסי.
תוכלו לאמץ אותו כמעט לכל עוגות השמרים.
לבצק-
600 גרם קמח לחם קשה
80 גרם סוכר
10 גרם מלח
20 גרם שמרים יבשים
30 גרם דבש
1 ביצה
100 גרם חמאה
40 גרם שמן קנולה
250 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
100 גרם חלב
למילוי בראוניז-
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
180 גרם סוכר
2 גרם מלח
2 ביצים
40 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
15 גרם קקאו כהה
לסירופ-
200 גרם סוכר
100 גרם מים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה
- לבצק- מניחים את כל החומרים בקערת המיקסר מצויד בוו לישה ולשים כ-8 דקות עד קבלת בצק אחיד, חלק ומעט רך.
- אוספים ומותחים את הבצק, משמנים מעט ומניחים בקערה להתפחה. עד הכפלת נפח (עדיף בקירור למשך כ-6 שעות).
- למילוי- מתיכים את השוקולד והחמאה לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. מצננים היטב (ניתן לזרז בהקפאה).
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
- משחררים את מילוי מהתבנית. מחלקים אותו לשלושה חלקי אורך.
- מרדדים כל חלק של בצק לעלה במידות של כ35*25 ס״מ.
- עיצוב 1- מניחים את מילוי בבסיסו הרחב של המלבן. עוטפים את המילוי בבצק . מגלגלים לגלילה. מניחים בתבנית מרופדת.
- עיצוב 2- מסמנים את גודל התבנית על הבצק. מניחים את המילוי במרכז ומשטחים קלות. חותכים חתכים מצדי המילוי. קולעים את החתכים מעל המילוי ליצירת צמה. מעבירים לתבנית מרופדת.
- לרוגלעך- מורחים את המילוי על מחצית מהבצק. מקפלים את חלק הבצק העליון מעל וסוגרים. מסובבים ומרדדים לאורך כפול. מקפלים קיפול בודד: 1/3 מעל 1/3. מצננים 1/2 שעה. מרדדים למלבן רחב, חוצים לאורך וחותכים למשולשים. מגלגלים כל משולש מבסיסו אל הקדקוד. מעבירים לתבנית אפייה.
- מתפיחים את כל המוצרים כ-1/2 שעה (לא להכפלה). מברישים את העוגות בביצה טרופה
- אפייה העוגות- אופים בטמפרטורה של 160 מעלות 35 דקות.
- אפיית הרוגלעך- 190 עלות כ-15 דקות.
- לסירופ- מביאים את כל החומרים לרתיחה.
- מיד עם צאת המאפים, מברישים אותם בסירופ החם. מצננים.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.